Lj. Zelen Karadžić: Više nas ne maltretiraju

0

 

Normalizacija: Ljiljana Zelen-Karadžić

"Sada je mnogo lakše, jer su besmislena uznemiravanja i cesti pretresi stranih komandosa prestali", rekla je Zelen-Karadžić.

 

Ona je ispričala da je porodica bivšeg predsednika RS poslednji put kontrolisana 2. decembra 2008, što je obrazloženo potragom za Ratkom Mladićem, iako je jula iste godine Karadžić uhapšen. "Zato još ne mogu da verujem da su pretresi konačno prestali", kaže ona.

Ona je ispričala da se sa suprugom telefonom čuje svakog dana, te da ga i posećuju u Hagu, nakon što im je pre godinu i po dana tadašnji visoki predstavnik Miroslav Lajčak vratio pasoše, a holandska ambasada izdala vize za putovanja.

Porodica Radovana Karadžića je za vreme njegovog skrivanja bila na spisku pomagača haških optuženika, pa im je zabranjeno putovanje u EU i SAD. Zabranjeno im je da imaju bankovne račune u zemlji i inostranstvu. Potom im je stavljena zabrana rada u javnim preduzećima. Na kraju su im oduzeti lični dokumenti, a uskraćeno im je da upravljaju svojom imovinom. Većina ovih sankcija je skinuta, osim zabrane putovanja u SAD.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here