Ljajić: Drugačija strategija za kosmetske enklave

0

"Srpska zajednica i nealbanske zajednice u enklavama treba da se ponašaju, ovo ne važi za sever, na način kao što se (bivši vođa kosovskih Albanaca Ibrahim) Rugova ponašao prema srpskoj državi u vreme (bivšeg predsednika Srbije Slobodana) Miloševića. Nisu nikada priznavali državu, tako ni Srbi ne treba nikada da priznaju Kosovo, ali treba da koriste sve od međunarodnih institucija da ojačaju svoj položaj", rekao je Ljajić.
 

On je na prvoj konferenciji za novinare novoformirane stranke rekao da to ne treba da važi za Srbe na severu Kosova i Metohije koji su, kako je istakao, u mnogo boljem položaju od onih u enklavama.

Ljajić, koji je i ministar rada i socijalne politike, naveo je da država mora da osmisli jasan plan kako da ojača zajednice u enklavama, a posebno njihovog ostanka, kao i povratka onih koji žele da se vrate na svoja ognjišta.

SDPS je čvrsto na stanovištu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, rekao je Ljajić prilikom predstavljanja stranke i ukazao da država, pored borbe na diplomatskom planu, treba da radi i na tome kako bi srpskom i nealbanskom življu na Kosovu i Metohiji omogućila opstanak i ekonomski razvoj i povratak raseljenih.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here