Ljajić: Vratićemo dugove od prodaje Telekoma

0

Fonet/A. L.
Budžet je realan i štedljiv: Rasim Ljajić
 

Gostujući na televiziji Pink Ljajić je rekao da u budžet za 2015. godinu nisu uneti planirani prihodi od prodaje Železare, Telekoma, kao ni od ostalih privatizacija.

Prvi put smo ono što je bilo ispod crte, kao što su državne garancije za javna preduzeća, stavili smo iznad crte. To obićno nije prikazivano u budžetu da bi se smanjio deficit. To su radile sve vlade", kazao je Ljajić.

"Mi sada kažemo vrlo jasno 81 milijarda državne garancije ulaze u ukupne rashode i deficit. Ali sa druge strane, nismo očekivane prihode od Železare, Telekoma, ni od privatizacije 502 preduzeća nismo stavili u budžet", naveo je Ljajić.

Ljajić je naveo da je Telekom respektabilna kompanija i da je lider u broju korisnika, ali da na žalost nije lider u ukupnim prihodima.

On je podsetio da u ponedeljak istiće rok za predaju ponuda za Železaru Smederevo.

Ljajić je kazao da je vrlo važno da se Železara pokrene i da postoje najave da bi mogle da se pokrenu obe peći.

Govoreći o najavama u medijima da će doći do velikih poskupljenja, Ljajić je kazao da "danima postoje katastrofične najave", ali da za to nema razloga, jer je gorivo pojeftinilo i nije došlo do povećanja struje.

On je kazao i da neće biti povećanja cene struje u prvoj polovini godine.

Ljajić je rekao i da postoji povećana ponuda hrane na tržištu, a samim tim i niže cene tih proizvoda.

Ljajić je ocenio da je budžet za ovu godinu realan i štedljiv i dodao da su ga i međunarodne institucije ocenile pozitivno.

Prema njegovim rečima, to je početak uvođenja reda u javne finansije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here