Youtube/ TV Hram
Ljiljana Blagojević

Glumica Ljiljana Blagojević dobitnica je ovogodišnje nagrade „Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu, saopšteno je iz Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Nagradu, koja se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, monografije i dokumentarne filmske istorije o dobitniku, biće po tradiciji uručena na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igrana susreta „Filmovi“.

Jedna od najboljih srpskih glumica filmsku karijeru otpočela je 1978. godine epizodnom ulogom u ostvarenju „Boško Buha“ reditelja Branka Bauera. Prvu glavnu ulogu odigrala je u filmu Emira Kusturice „Sjećaš se se Doli Bel“ Emira Kusturice iz 1981. Godine, nagrađenog Zlatnim lavom na Venecijanskom filmskom festivalu.

Kao prvakinja Narodnog pozorišta odigrala je preko 60 uloga, snimila je više od 50 filmova, trenutno radi na snimanju filma i serija „Heroji Halijarda“ reditelja Radoša Bajića.
Poznata glumica koju je vest o velikom priznanju zatekla na odmoru posle kog sledi priprema za ulogu u kriminalističkoj seriji „Ključ” Jelene Gavrilović i Uroše Tomića, Sergejanke Mejond „Baconica i prijnih nagrada” Carica Teodora ”,„Joakim Vujić ”…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here