Ljiljana je anđeo čuvar bebe Sanje

0

Uručenje: Jagoda, Sara, Aleksandra i Stanislavka Jović
 

Da je ova tvrdnja istinita, potvrdila je to ponovo, poslavši sa tetkom Verom pomoć od 400 AUD. Miodrag, njegova supruga Stanislavka i njihove kćerke Jagoda (28), Suzana (26) i Aleksandra (14), kao i unuke Sara (9) i mala Sanja ne žive više u strahu od sutrašnjice.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Hvala toj divnoj ženi, ništa joj nismo, a toliko nas pomaže. Bog da je nagradi svime što poželi. Ona nam izvuče bebu, njenim parama imamo mleko, pelene, hranu… Htede dete kad se rodi da umre, vodismo je po bolnice, a od kako se pojavi Ljiljana, krenu sve na dobro. Sanjici sada pucaju crveni obrazi od zdravlja – rekoše Jovići.

Do Uševca dolazimo po sparnom danu. Ispred kuće zatičemo Stanislavku koja posluje po baštici. Pomaže joj unuka Sara, a Jagoda sprema ručak, paprikaš bez mesa. Suzana je u susednom selu Dobrejancu gde okopava krompir za nadnicu manju od 10 evra. Miodrag je takođe u nadnici, sakuplja seno za seoske gazde. Stanislavka ostavlja motiku i uključuje se u razgovor:

– Od kako nas pomaže dobrotvorka Ljiljana iz Australije, naš anđeo čuvar, nismo više gladni. Novac nam je dobrodošao da izmirimo račune u prodavnici, da pokupujemo namirnice i sačuvamo koji dinar i najzad uvedemo vodu iz bunara u kuću… Da bi se voda uvela imamo sve, zahvaljujući dobrotvorki Ljiljani. Bunar je poviše kuće. Miodrag treba da iskopa još dva metra i biće dovoljno. Uradio bi on to još kad, ali ne možemo da se odbranimo od kiša. Svakog dana je provala oblaka i napuni ono što je iskopao, celih šest metara… Ta voda nikako da se povuče. Čim bude bolje vreme, ispunićemo obećanje dato Ljiljani – veli Stanislavka i ponovo se zahvaljuje ovoj plemenitoj ženi.

 

Rumeni obrazi

Puca od zdravlja: Unuka Sanja

Novinari "Vesti" zatekli su malu Aleksandra kako čuva sestričinu Sanju: – Veselo je dete, sve što joj daš neće da odbije. Viče: ‘Daj ‘eba, ‘eba (hleba) daj upu, upu (supu)!" Kad se najede čuje se gukanje, a nama milo – priča Aleksandra koja će od jeseni krenuti u osmi razred osnovne škole.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here