Ljubav i muzika za decu obolelu od raka

0

 

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju su pokrenuli članovi Udruženja roditelja "Uvek sa decom“ koji sa lekarima, medicinskim sestrama, vaspitačima i psiholozima odeljenja pedijatrijske onkologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije sprovode mnoge aktivnosti mimo medicinske terapije i tako olakšavaju roditeljima i deci suočavanje sa bolešću, boravak u bolnici i oporavak.

Informisanost o bolestima je veoma važna

 

Iako ukupan broj obolele dece čini samo 1% ukupnog broja malignih oboljenja kod odraslih, ovakve bolesti su kao uzrok smrtnosti dece na drugom mestu – odmah posle nesrećnih slučajeva.

 

Zbog toga su kvalitetna informisanost ljudi o ovim bolestima i adekvatno angažovanje cele zajednice u različitim oblastima, jedan od uslova za kvalitetnu brigu i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu dece obolele od raka.

"Muzika – hrana ljubavi“ obuhvata serijal programa reditelja Timotija Bajforda koji na neposredan muzičko- scenski način upoznaje najmlađe korisnike sa klasičnom muzikom, kompozitorom, muzičkim instrumentom, njegovim muzičkim delom i biografijom .

 

Program koji predstavlja muziku kao hranu ljubavi je ”Nestašni Amadeus”, koji govori o životu Volfganga Amadeusa Mocarta.

 

Kroz multimedijalni sadržaj i interaktivni pristup, deca će imati priliku da upoznaju vreme u kojem je živeo čuveni kompozitor i da nauče nešto više o muzici toga vremena.

 

Autor koncepta, scenarija i režije je priznati reditelj Timoti Bajford.

 

U ulozi Mocarta nastupa glumac Branislav Platiša, u ulozi njegove supruge Konstance Veber – Ivana Teodorović, a naratora tumači Dalibor Stojanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here