Ljubav je osnov života

0

Autori sa konzulkinjama
 

Tradicionalnom književnom skupu prisustvovali su i konzul Srbije iz Diseldorfa Milena Korgača i vicekonzul Jelena Tomović. Milena Korgača je izrazila zahvalnost gradu Hildenu za podršku kulturnoj delatnosti KUD-a Hilden, koji reprezentuje srpsku književnost i kulturu.

 

Posebna zahvalnost Dragici

– Moja posebna zahvalnost upućena je Dragici Matejić-Šreder, predsednici KUD-a Hilden, koja je sa puno angažmana pripremila ovo književno veče. Svojim angažmanom na polju kulture iz svoje rodne grude, bivše Jugoslavije, tokom prohujalih godina Dragica je uspela da sa nama izgradi manifestaciju Kultura zemalja – naglasio je Norbert Šrajer.

Brojnoj publici predstavili su se pisci Udruženja književnika Nemačke, Dragica Matejić- Šreder iz Srbije, Zdravko Luburić iz Hrvatske, Husein Habaš iz Kurdistana, Anvar Alman i Jan Mihaelis iz Diseldorfa, Ina Marija fon Etingshauzen i Klaudija Porat iz Hildena.

Centralni događaj bilo je predstavljanje dvojezične knjige "Čudnovati putevi ljubavi", koju je pripremila i prevela Dragica Matejić-Šreder. U knjizi je zastupljen 21 književnik iz Srbije, Nemačke, Rusije, Španije, Kurdistana, Austrije, BiH i Danske, a izdavanje knjige finansirali su grad Hilden, Gradska šparkasa i KUD Hilden.

– Dragica, koja je uvek spremna da nas prijatno iznenadi novim knjigama, nije slučajno skupila ove autore u jednu knjigu. Ona je to učinila jer oni svi nose humane poruke da je samo ljubav osnova svakog ljudskog življenja – ocenila je u recenziji književnica Ana Dudaš.

Program je uspešno moderirala Ana-Rozemari Beker. Druženje je nastavljeno uz srpske i balkanske specijalitete koje su priredili članovi KUD-a Hilden.
 

Iz Frankfurta u Hilden

Kako je Dragica Šreder najavila, dvojezična antologija "Moja domovina – tvoja domovina", u kojoj su zastupljena 43 pisca sa prostora bivše Jugoslavije, u Hildenu će biti promovisana tek 9. decembra. Knjiga je već predstavljena na sajmu knjiga u Frankfurtu. Obe knjige, "Čudnovati putevi ljubavi" i "Moja domovina – tvoja domovina", bile su izložene na štandu Udruženja prevodilaca Nemačke, a predstavljene su i na književnoj večeri Sedmice u Frankfurtu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here