Ljubazni Srbin ukrao milione!

0

Fonet/MUP Srbije
Ljubazni Srbin pljačkaš (foto ilustracija)
 

U Cirihu je počelo suđenje Mladenu L. (33), koji se tereti da je u oktobru 2013. godine opljačkao filijalu ZKB u Langštrase u ciriškom krugu 4. Ovaj Srbin je u Nemačkoj poznat kao "lopov Romeo", ali je očigledno voleo i švajcarske banke, piše švajcarski dnevnik "Blik". Pri tom nije reč o kako je zvanično rečeno pljački nekoliko stotina hiljada, već o plenu od čak 2,45 miliona švajcarskih franaka!

Pare trošio na kockanje

Advokat Valentin Landman je potvrdio da je njegov klijent najveći deo opljačkanog novca potrošio za kockanje. Olakšavajuća okolnost za Srbina bi moglo da bude to što je on u svojim poduhvatima koristio samo lažno oružje jer, kako je rekao Landman, "pravo oružje nije potrebno u pljački pošto se može desiti samo najgore".

U septembru je Hrvatska izručila Srbina Švajcarskoj i on se od tada nalazi u pritvoru. "Blik" je izvestio o ovoj pljački pod naslovom "Čovek sa lepim zubima", budući da je bankarskim službenicima posebno upalo u oči da lopov ima savršene zube. Inače, u identifikaciji Mladena L. pomogli su i DNA tragovi, budući da je prilikom ranijeg pokušaja pljačkanja ciriške Kredit svis filijale ostavio svoju kapu!

Mladen L. je i pre ove akcije u policiji imao kriminalni dosije u kome je pisalo da je između 2002. i 2005. godine u Berlinu i Hamburgu opljačkao čak 13 banaka. "Ljubav ga je načinila pljačkašem", glasio je jedan od naslova u "Berliner cajtungu". Tada 21-godišnji Mladen je koristeći lažne ili nenapunjene pištolje u roku od dva meseca opljačkao sedam banaka, a kao motiv je naveo da je morao da plaća ogromne telefonske račune zbog jednog internet-poznanstva, dok je ostatak novca, navodno, potrošio na automate za kocku.

Za vreme jednog zatvorskog dopusta Mladen L. je pobegao u Hamburg, gde je nastavio da pljačka kao "ljubazni lopov" koji se bankarskim službenicima obraćao sledećim rečima: "Molim Vas da mi date novac." Kako je rekao portparol policije, on je bio prijatan, uljudan i uvek je govorio tiho. U tom periodu je ojadio još šest banaka i jedan bioskop, ali je tome došao kraj u junu 2005. godine, kad je u policijskoj akciji uhapšen bez otpora. Plen iz pljački, međutim, nije pronađen, a za počinjena dela Mladen L. je u Nemačkoj svojevremeno osuđen na osam i po godina robije.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here