Pixabay.com

Jeste li ikada lažirali orgazam jer niste želeli da povredite partnerova osećanja? Mnogi od nas se suzdržavaju da kažu šta im smeta, a šta im prija u krevetu i to je razlog zašto ne uživamo potpuno u seksu.

Stručnjak za seks Rebeka Rajd u svojoj knjizi objašnjava da ljudi moraju da budu pomalo “grubi” da bi bili zadovoljni.

– Biti grub ne znači biti bezobrazan. To znači biti iskren, direktan i odgovoran za sopstvene želje i potrebe. Seks nikada ne treba da bude obaveza, i neće biti ako naučite da iskažete svoje potrebe – tvrdi ona.

O lažiranju orgazma, kao najčešćem problemu u seksu, kaže da je to slično kao kada muškarcu koji vam priđe u baru kažete da imate partnera, a nemate.

– U fokusu su njegova osećanja, umesto da prosto budete iskreni. Osim ako nemate baš dobar razlog da štitite partnera od istine, uvek bi trebalo da kažete kako stvarno jeste -objasnila je.

Osim toga, žene ne bi trebalo da pristaju na seks kada to ne žele samo da bi udovoljile partneru.

– Odbijanje seksa ne bi trebalo da ima emocionalne posledice. To je pomalo kao kada nekome ponudite čašu vina ili ga pozovete u bioskop – ako pristane super, ako ne, i to je u redu – kaže Rebeka Rajd.

Ono što mnoge žene, a sigurno i neki muškarci, postavljaju kao pitanje je – kako da kažu partneru da ne uživaju u seksu?

Rebeka ima vrlo jednostavan odgovor.

– Ako ste dovoljno bliski da se svlačite goli pred nekim, trebalo bi i da možete da mu kažete šta vam je potrebno.

Ona dodaje da je sasvim u redu da kažete, recimo: “Volim kada me ljubiš po vratu, ali ne volim kada me ujedeš, to mi ne prija”.

Isto je i sa svim drugim stvarima – ako ne želite seks bez kondoma, trebalo bi da to kažete, a ne bi trebalo da vam bude neprijatno ni da kažete da želite ili ne želite oralni seks, recimo.

Drugim rečima, Rebeka poručuje da u seksu ništa ne bi trebalo da se podrazumeva, kao što se ne podrazumeva ni partneru – zato izrazite svoje potrebe i želje da biste zaista uživali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here