Ljupko Petrović selektor BiH?

0

Predloženi kandidati su bez i malo preterivanja velika fudbalska imena sa ovdašnjih prostora, koji bi mogli da učine ono šta je za malo pošlo za rukom bivšem selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću, da odvedu BiH na neko veliko takmičenje. Zašto ne već na Euro 2012.

 

Za oko odma upada Ljupko Petrović, najiskusniji sa liste kandidata, koji je i sam rekao da će prihvatiti mesto selektora, ako mu naravno pre toga bude ponuđeno.

 

"Pre svega treba razgovarati sa čelnicima saveza i videti njihove ambicije, a ako nam se poklope stajaću na raspolaganju“, rekao je Petrović za sarajevo-x.com.

 

Iskusni trener je rekao da je pomno pratio selekciju BiH ukvalifikacijama za SP 2010.

 

Petrović želi borbu za trofeje

Ljupko Petrović je tačno pre dve nedelje dao otkaz sa mesta trenera Croatije. 

"Nisam razočaran vremenom koje sam proveo u Croatiji, ali želim nešto više od borbe za ostanak", kazao je tada Petrović čije ambicije sežu puno više od fenjeraškog kluba iz Sesveta.

"Sve je bilo super do dvoboja sa Portugalom. No, nakon eliminacije nastali su problemi. Prave uzroke ne znam. Plasmanom u baraž napravljen je veliki uspeh. To je sjajan domet, koji puno govori. BiH ima vrlo kvalitetnu ekipu. Ako budem izabran za selektora spreman sam odvesti državnu selekciju na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Mislim da je ova generacija u stanju otići na jedno veliko takmičenje. Ovo vam govorim na temelju viđenog u kvalifikacijama“, rekao je Petrović i dodao:

 

"BiH je organizovana celina u kojoj, to nije neko otkriće, odmah u oko upadaju dva igrača, Misimović i Džeko. Sve se vrti oko njih, ali ne treba zanemariti niti ostale. U svakom slučaju to je vrlo dobra selekcija koja stalno raste i poslednji ciklus kvalifikacija to potvrđuje", rekao je Ljupko Petrović, koji je 1991. godine Crvenu zvezdu odveo do pehara Lige šampiona.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here