Košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd govorio je u intervjuu za ,,24 sedam“ o dosadašnjem toku sezone, ističući da mu posebno fale navijači.

Koronavirus je sprečila navijače da ispune tribine Hale ,,Aleksandar Nikolić“ i svako od novih igrača crveno-belih se ili susreo sa tom atmosferom ili je čuo o njoj. Ipak, drugačiji je osećaj doživeti je kad vas gura, a ne kada je protiv vas.

– Definitivno je za sve nas šok što nemamo navijače da nas gledaju. Očekivali smo da će to biti slučaj, posle svega što se dogodilo prošle sezone, ali je opet velika šteta. Znao sam dosta toga o našoj navijačkoj bazi i svemu što me čeka. Svesni smo šta se dešava i trudimo se da ih obradujemo bar dok nas gledaju i podržavaju od kuće. Nadam se da ćemo u 2021. godini imati priliku da igramo pred njima i da ćemo zajedno pobeđivati. Oni su važan deo igre i želite da igrate za njih – rekao je Lojd za ,,24 sedam“.

U toku njegovog oporavka od koronavirusa, dogodila se promena na klupi Crvene zvezde. Sašu Obradovića, koji je i selektirao Lojda, zamenio je Dejan Radonjić.

– Bilo je sjajno raditi sa Sašom. Gurao je momke da budu još bolji. Strastven je, intenzivan, neka vrsta “stroge ljubavi”. Uživao sam u radu sa njim. Dao mi je veliku šansu i zahvalan sam mu na tome. Imali smo dobar odnos i na terenu i van njega, nemam nikakve zamerke. O Radonjiću ne znam mnogo. Čuo sam sjajne stvari i uzbuđen sam što ćemo raditi zajedno. Nismo se još uvek upoznali jer sam u karantinu, ali se radujem našoj saradnji, stvaranju hemije i ostvarenju što većeg broja pobeda – kazao je Lojd i potom dodao:

– Znam da je Radonjić legenda u Zvezdi, eto imam tu čast da igram za mnogo legendi ovde i to je za mene sjajna stvar. Nadam se da ćemo biti uspešni zajedno. Mislim da će sve biti dobro, čuo sam već za određene šeme koje ima u igri, kakav stil igre forsira i stvarno sam uzbuđen. Daću sve od sebe da pomognem i siguran sam da će biti dobar tempo igre i zaista sam srećan što ću igrati za Dejana.

Kada je reč o planovima za budućnost, Lojd ima svoje ciljeve koji se vezuju za parket.

– Ovo je bila jedna od težih godina iz mnogo razloga, neću se previše udubljivati u to. Pandemija korone, razne tragedije i sve što se dogodilo. Teško je bilo misliti na košarku pored svega toga. Ja sam čovek koji uvek gleda na sve kao na čašu koja je polu puna i trudim se da nađem nešto pozitivno u svemu. Uspeo sam dosta dobrih stvari da uradim i moja porodica i ja smo blagosloveni zbog toga. Kada su u pitanju praznične želje – što veći broj pobeda u 2021. A, što se ciljeva tiče želimo titulu u ABA ligi i da se plasiramo u Top 8 Evrolige. Možda to nekim zvuči ludo, ali je to naš cilj i smatram da je ostvariv – istakao je Lojd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here