Loš početak godine za Jankovićevu, Hrvatica uzela meru

0

Beta/AP/E. A.
Neslavno otvaranje godine: Jelena Janković
 

Protivnica Tomljanovićevoj, 63. igračici sveta, u drugom kolu biće Ukrajina Elina Svitolina koja je pobedila Magdalena Ribarikovu iz Slovačke sa 6:0, 6:2.

Prvi set počeo je serijom od četiri brejka (po dva na obe strane), kada su teniserke uspele da uspostave ritam kod servisa.

Jelena je napravila brejk za 5:4 i imala šansu da svojim servisom povede u setovima, ali se Tomljanovićeva vratila i izjednačila. Otišlo se u 13. gem gde je viđeno čak devet mini brejkova, ali je Australijanka poreklom iz Hrvatske napravila jedan manje.

Tako izgubljeni prvi deo igre uticao je na srpsku teniserku koja se raspala u drugom i omogućila Ajli da do plasmana u narednu rundu stigne bez izgubljenog poena.

Srbiju će u nastavku turnira u Brizbejnu predstavljati još Ana Ivanović. Ona je postavljena za drugog nosioca i u prvom kolu je slobodna. Njena protivnica u narednoj rundi biće bolja iz duela Jarmila Gajdošova (Australija) – Šuai Zang (Kina).

Ona je postavljena za drugog nosioca i u prvom kolu je slobodna, dok će joj protivnica u narednoj rundi biti pobednica duela Jarmila Gajdošova (Australija) – Šuai Zang (Kina).

Nagradni fond u Brizbejnu iznosi milion dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here