Vesti
Braća Filip, Stefan i Danilo pratili prenos liturgije

Utiske o tome kako su proveli najveći hrišćanski praznik sa nama je podelila familija Lekić iz sidnejske Kabramate. Dalibor i njegova supruga Marija, rođeni Kovinjani, od pre nekoliko godina su se nastanili u Kabramati, a kao i svi mi zatečeni su novonastalom situacijom i ograničenjem kretanja. Uprkos tome što žive nadomak hrama Svetog Đorđa nisu bili u mogućnosti da prisustvuju Vaskršnjoj liturgiji.

Dedina zdravica

Međutim, Lekići su kao zamenu za odlazak u crkvu odgledali ceo prenos uživo iz kabramatske svetinje koji je bio dostupan putem fejsbuka. Nije to isto kao ići u crkvu, ističu Lekići, ali eto u skladu sa postojećim načinom života i to im je poslužilo da obogate svoje vaskršnje svetkovine.

Nakon ručka, otišli su do obližnjeg parka sa svoja tri sina Danilom, Stefanom i Filipom, kao zamena za familijarne posete. Deca su tu odradila svoju već ustaljenu igru traženja uskršnjih i čokoladnih jaja u visokoj travi u parku. Dan se završio posetom dede, koji je u sklopu dozvola kretanja, posetio svoje unuke i poželeo im sve najbolje.

Dečaci u parku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here