Lovernj: Čović je rekao igračima FMP-a da me udare!

0

Žofri Lovernj
 

"Mega je godinama rasla i na kraju izrasla u ozbiljan i dobar klub… Dolaskom Novice Veličkovića dobili su na temperamentu i kvalitetu, kao i dolaskom Andrije Bojića i Ognjena Jaramaza dobili na dodatnom kvalitetu", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

 

Utakmica između Partizana i Mege igraće se sutra u 19.00 u hali Pionir, u sedmom kolu Superlige Srbije.

"Biće izuzetno teško, ali moramo da prevaziđemo teškoće, a pobede su najbolji put da se izađe iz situacije u koju smo došli posle završnog turnira Jadranske lige i koja nije sjajna. Moramo da se vratimo na pozicije koje nam pripadaju", kazao je Vujošević.

 

Prema njegovim rečima, ekipa Partizana sigurno neće biti u punom sastavu.

"Ne mogu da vam kažem tačno. Nije da želim da vam uskraćujem informacije, nego moramo da vidimo. Sigurno nećemo biti kompletni, a čak i neki igrači koji se ‘skinu’ neće moći da igraju na svom maksimumu", naveo je trener crno-belih.

 

Uprava Superlige novčano je kaznila aktere incidenta utakmice FMP – Partizan, a samo je igrač ekipe iz Železnica Stevan Dunđerski suspendovan jednim susretom.

"To je hrabra i poštena odluka, direktor lige Dragan Gogić postupio je korektno, iako je verovatno bio pod velikim pritiscima… Sva sreća da je bio prenos i da se u njemu jasno moglo videti šta se sve dešavalo, bez obzira što su sutradan mediji pisali drugačije", rekao je Duško Vujošević.

 

Trener Partizana je rekao da je utakmica u Železniku od početka bila napeta i obeležena nasiljem. U tom susretu došlo je do incidenta gde je Dunđerski udario Lovernja posle čega je nekoliko aktera susreta isključeno. Vujošević je zamolio svog kapitena njegove ekipe Žofrea Lovernju, za koga je rekao da dobro govori srpski, da ispriča šta se desilo kada ga je Dunđerski udario.

"Siguran sam 80-90 odsto da sam čuo (Nebojšu) Čovića kako govori igračima da me udare i tog igračima koji viče ‘ja ću’. Pitao sam ga šta ćeš da uradiš, a on mi je odgovorio ‘slomiću ti nos’, na šta sam mu rekao ‘gde su ti muda čoveče’", rekao je Lovernj.

 

Košarkaški klub Partizan opomenut je zbog "neprikladno odevenog trenera", jer je Vujošević tokom utakmice sa FMP-om skinuo sako, a Superliga je saopštila da će biti izrečena kazna ako se to ponovi. Vujošević se prvo smeškao novinarima kao da nije mogao da poveruje da je to istina, a onda kada je dobio uverenja da je to zaista tako slegnuo je ramenima.

"Šta da kažem, svako se kostimira na svoj način. Meni odelo smeta, ali eto, propozicije kažu da mora da se nosi. Ako je to problem… onda je to cirkus", rekao je Vujošević.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here