Loznica: Iščupali ih iz bujice

0

Dok je podivljala voda udarala u kola i gurala ih, naišao je traktor, a iz drugog pravca kamion Vojske Srbije sa pripadnicima Prvog pontonerskog bataljona iz Šapca. Meštanin Miroslav Nestorović, Pantelić Mile iz Lešnice i Nenad Đurić iz Lokanja (BiH), videvši šta se dešava odmah skrenuli su kroz vodu ka zarobljenom paru u vozilu.

 

Pročitajte još:

* FOTO: Ruski spasioci u Nišu

* FOTO: Kako čitaoci i dopisnici Vesti preživljavaju poplave?

* Voda prekrila Srbiju: Evakuisano 7.250 ljudi

Slušajući savete potpukovnika Siniše Marinkovića, koji je bio u kamionu sa profesionalnim vojnicima Goranom Simićem i Brankom Jankovićem, mladiću su vučnom sajlom sa vojnog vozila posle više uspeli pokušaja uspeli da zakače auto i da ga izvuku iz bujice. Onda su ga zakačili za traktor i Pantelić je vozila izvukao na suvu deonicu puta. Svo vreme ove drame vozač i njegova saputnica nisu napustili automobil.

– Iz Bosne sam i došao sam da vidim šta mi je sa bratom koji je ovde poplavljen kada sam video da bujica nosi kola. Slučajno sam naišao i sa ova dva čoveka, ne znam im imena, uspeli smo da ih izvučemo. Da nije bilo stuba koji je zadržao vozilo ko zna šta bi bilo sa njima, a ključnu ulogu imala je vojska i njen kamion – kaže Đurić.

Put Loznica-Šabac u Jelavu je poplavljen na više mesta i njime prolaze samo vojni kamioni koji evakuišu meštane i terenska vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here