Fudbaleri Barselone su uspeli da ostvare pobedu posle preokreta u duelu sa Interom 2:1.

 

Barselona je upisala prva tri boda, posle remija sa Dortmundom, dok je Inter zabeležio poraz posle remija sa Slavijom iz Praga.

Veliki šok za publiku na Kamp Nou priredio je Argentinac Lautaro Martines, koji je već u trećem minutu doneo prednost gostima iz Milana.

On je prihvatio loptu, povukao napad bez pomoći saigrača, a zatim izuzetno preciznim udarcem matirao Ter Stegena.

Inter je i u nastavku prvog poluvremena bio bolji rival i nastavio je da napada. U 27. minutu Kandreva je postigao gol za 0:2, ali je Barselonu spasla zastavica pomoćnog sudije koja je signalizirala ofsajd.

“Nerazuri” su imali novu priliku deset mintua kasnije, kada je u glavnoj ulozi ponovo bio Martines. Mladi Argentinac ponovo je namučio Ter Stegena, ali ovog puta nije bilo gola.

Barselona je otišla na poluvreme u zaostatku, ali nije očajavala. To se videlo već u 58. minutu kada je svoje umeće pokazao Luis Suares.

Inter je od trenutka kada je primio gol rešio da se brani i sačuva bod. To im je dobro išlo, ali odbrane od motivisanog Suaresa nije bilo.

Urugvajac je ponovo uzeo stvari u svoje ruke u 84. minutu i doneo pobedu Barseloni.

Barsa u narendom kolu putuje u Prag na gostovanje Slaviji, dok Inter dočekuje Borusiju Dortmund.

Sjajan meč je viđen u Valensiji gde je reprezentativac Srbije Dušan Tadić režirao pobedu Ajaksa, a trijumfe su zabeležili Čelsi na gostovanju Lilu, Lion u Lajpcigu i Zenit protiv Benfike.

Meč dana je odigran na stadionu Kamp Nou, gde je Barselona dočekala Inter u nameri da popravi utisak posle remija na startu nove sezone Lige šampiona u duelu sa Borusijom.

Sa identičnom namerom je Liverpul dočekao Salcburg i bilo je viđeno posle prvih 25 minuta da će branilac titule zabeležiti laku pobedu.

Činilo se da su startni brzi golovi Sadija Manea i Endrua Robertsona, uz pogodak Mohameda Salaha u 36. minutu dovoljni za mirnu završnicu meča, ali ekipa iz Austrije mislila drugačije.

Ipak, rezultat 3:3 nije ostao na snazi do kraja utakmice, pošto je Salah uspeo da postigne drugi pogodak na meču i da donese pobedu Liverpulu.

Zenit je sa 3:1 savladao Benfiku, koja je potpuno podbacila, a sa njom i potencijalni reprezentativac Srbije Ljubomir Fejsa.

Ekipa iz Portugala nema nijedan osvojeni bod posle dva meča u elitnom takmičenju, a ceo meč za Zenit je kao kapiten odigrao Branislav Ivanović i na specijalizovanom servisu Sofascore je dobio ocenu 7.

Zahvaljujući katastrofalnim reakcijama defanzivaca Lajpciga, Lion je stigao do pobede od 2:0 i ukupno četvrtog boda u takmičenju, što ga čini drugoplasiranom ekipom tabele, sa četiri boda kao i vodeći Zenit, ali nešto lošijom gol razlikom.

Rezultati:

Barselona – Inter 2:1 (0:1)
(Suares 58′ 85′ – Martines 3′)

Lil – Čelsi 1:2 (1:1)
(Osimen 33′ – Ejbraham 22′, Vilijan 78′)

Liverpul – Salcburg 4:3 (3:1)
(Mane 9′, Robertson 25′, Salah 36′, 69′ – Hvang 39′, Minamino 56′, Haland 60′)

Lajpcig – Lion 0:2 (0:1)
(Depaj 11′, Terije 65′)

Valensija – Ajaks 0:3 (0:2)
(Zijeh 8′, Promes 34′, Van de Bek 67′)

Zenit – Benfika 3:1 (1:0)
(Dzjuba 22′, Dijas 70’ag, Azmun 78′ – De Tomas 85′)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here