LŠ: Derbi četvrtfinala Inter – Čelsi

0

Uz neosporan kvalitet i mnogo asova u timovima oba rivala, dodatnu draž sutrašnjem okršaju daje trenersko sučeljavanje nekadašnjeg menadžera Čelsija Žozea Murinja i Karla Anćelotija, koji je punih osam godina sedeo na klupi Milana, najvećeg rivala "nero-azura".

Anćeloti je predvodio tim Milana u duelima sa Interom 18 puta i zabeležio veoma dobar skor od deset pobeda, tri remija i pet poraza.

 

Duel između milanskog i londonskog kluba privućiće veliku pažnju ljubitelja fudbala i zbog podatka da se sastaju vodeće ekipe Premijer lige i Serije A.

 

Čelsi se nalazi u veoma dobroj formi, a zahvaljujći dobrim igrama i propustima najozbiljnijih pratilaca, Mančester Junajteda i Arsenala, "plavci" su stekli prednost od četiri boda. Inter je, s druge strane, pre nekoliko kola imao ubedljivu pednost u odnosu na Romu i Milan, ali je nakon tri uzatopna remija bez golova Murinjovom timu "vučica" prišla na samo pet bodova.

 

U senci velikog okršaja u Milanu biće odigran duel između moskovskog CSKA i španske Sevilje, klubova koji poslednjih godina nisu imali značajnijih uspeha u elitnom evropskom takmičenju, ali su od pet mogućih trofeja u Kupu UEFA osvojili tri.

"Armijski klub" se nalazi u velikim problemima uoči okršaja sa Andalužanima, pošto najbolji napadač Alen Džagojev neće biti u timu, dok je neizvestan nastup reprezentativaca Srbije i Nigerije Miloša Krasića i Čidija Odije, koji puno znače u veznom redu.

 

Otežavajuću okolnost za CSKA predstavljaće podatak da već dugo Moskovljani nisu odigrali takmičarski meč.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here