LŠ: Inter pobedio Čelsi, nerešeno u Moskvi

0

 

Domaći na milanskom "Đuzepe Meaci" odlično su počeli meč i već u 3. minutu došli su u prednost posle odlične akcije Dijega Milita koji je lako izbacio Džona Terija, a potom bez većih problema savladao golmana Petera Čeha za 1:0.

 

Do kraja poluvremena klub iz Londona je imao više loptu u posedu, stvorivši nekoliko solidnih prilika od kojih je najbolja bila iz slobodnog udarca, kada je Drogba sa 25 metara uzdrmao prečku. Na drugoj strani Eto je promašio loptu sa pet metara, a sporni momenat desio se u poslednjim trenucima prvog dela, kada sudija Mehuto Gonzales nije svirao očigledan penal za Čelsi, pošto je Valter Samuel oborio sa leđa Salomona Kalua.

 

Upravo je Kalu u 50. minutu doneo izjednačenje svom timu posle preciznog udarca sa ivice šesnaesterca, a priliku mu je pripremio Branislav Ivanović posle odličnog  prodora. Golman Žulio Cezar koji je pre dva dana imao saobraćajnu nesreću, bio je zaklonjen od strane saigrača i nije video putanju lopte, koja je završila u njegovom levom donjem uglu.

 

Međutim, samo pet minuta kasnije Esteban Kambijaso odličnim šutem postavlja konačan rezultat od 2:1, koji Interu donosi koliku toliku prednost pred revanš na "Stamford Bridžu" u Londonu.

 

 

Srpski reprezentativac u redovima "nero-azura" Dejan Stanković bio je na terenu do 82. minuta kada ga je zamenio Sali Muntari, dok je Branislav Ivanović odigrao jedan od najboljih mečeva u dresu Čelsija.

 

Fudbaleri CSKA i Sevilje odigrali su nerešeno 1:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

 

Gosti su u prednost došli golom u 25. minutu, posle brze akcije sa desne strane i centaršuta po zemlji koji je Alvaro Negredo lako zakucao u mrežu reprezentativnog golmana Akinfejeva.

 

Moskovljani koje je sa kapitenskom trakom na ruci predvodio srpski reprezentativac Miloš Krasić došli su do izjednačenja u 66. minutu, kada je precizan bio Gonzales. Čileanac je odličnim šutem sa 20-tak metara pogodio gornji deo gola gostiju, a CSKA je do kraja meča imao odličnu priliku da ovaj meč završi pobedom, ali Necid se nije najbolje snašao i pucao je pored gola. 

 

 
Sreda, 24. februar
CSKA – Sevilja 1:1 (0:1)
(Gonzales 66′ – Negredo 25′)

Inter – Čelsi 2:1 (1:0)
(Milito 3′, Kambijaso 55′ – Kalu 50′)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here