LŠ: Inter prvi polufinalista

0

 

"Nero-azuri" su trijumfovali istim rezultatom kao i u prvoj utakmici, odigranoj pre šest dana u Milanu.

 

Odluka o učesniku polufinala pala je već u 6. minutu susreta na Lužnjikiju. Holanđanin Vesli Snajder postigao je gol za Inter iz slobodnog udarca, uz veliku pomoch "živog zida" CSKA i golmana Akinfejeva, od čije se noge lopta odbila u mrežu – 0:1.

 

U nastavku meča šokirani Moskovljani nisu uspeli da se oporave i postignu tri gola, koja bi ih odvela dalje. Posao je domaćinu znatno bio otežan neigranjem najboljeg igrača Miloša Krasića, koji je odsustvovao zbog parnih kartona. U 27. minutu viđene su šanse na obe strane. Najpre je Džagojev slabo šutirao iz blizine ka golu Žulija Cezara, a samo minut kasnije u situaciji "jedan na jedan" našao se napadač Intera Dijego Milito, ali je ovoga puta golman Akinfeev bio pobednik duela.

 

Tragičar utakmice je Nigerijac u taboru CSKA Čidi Odija, koji je u 14. minutu zamenio Vasilija Berezuckija, a već u 49. minutu je isključen zbog crvenog kartona. Ako je i bilo dileme o kranjem epilogu ovog dvomeča, ona je definitivno otklonjena u trenutku kada je moskovski tim ostao sa igračem manje na terenu.

 

Do kraja susreta Inter je u svom stilu rutinskom igrom zadržao stečenu prednost i plasirao se u polufinale Lige šampiona, prvi put posle 2003. godine. "Neroazuri će se za plasman u finale koje se igra u Madridu, boriti protiv aktuelnog šampiona Lige šampiona ekipe Barselone, koja je večeras sa četiri gola Lionela Mesija savladala Arsenal rezultatom 4:1.

 

Ceo meč za Milaneze odigrao je kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković, koji je zaradio žuti karton u 16. minutu.

 

"Zasluženo smo pobedili i u revanšu. Očekivali smo drugačiji meč od onog u Milanu, ali je rani gol Snajdera odredio dalji tok utakmice u našu korist. Istina, i crveni karton Odije nam je dosta olakšao posao, ali u svakom slučaju zaslužili smo plasman u polufinale. Pokazali smo da smo jak kolektiv, pun samopouzdanja i verujem da možemo da odemo do samog kraja, finala u Madridu", rekao je Stanković posle utakmice u Moskvi za "Gazetu delo sport".

 

"Sada se okrećemo utakmicama u prvenstvu gde ćemo pokušati da dođemo do pete titule za redom, što bi bio fantastičan uspeh", dodao je kapiten Srbije.

 

Trener Intera Žoze Murinjo izjavio je posle pobede da njegovi igrači mogu da osvoje titulu u elitnom takmičenju ove sezone.

 

 

Liga šampiona, četfvrtfinale (revanši):
utorak, 06. april:
CSKA – INTER 0:1 (0:1), (prvi meč 0:1)
(Snajder 6′)

BARSELONA – Arsenal 4:1 (3:1), (2:2)
(Mesi 21′, 37′, 42′, 88′ – Bendtner 18′)

 

 

sreda, 07. april:
Bordo – Lion 20,45 (1:3)
Mančester j. – Bajern 20,45 (1:2)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here