LŠ: Mančester u Milanu, Real na “Žerlanu”

0

Gigs: Bekam neće dugo

Veteran Mančester junajted Rajan Gigs izjavio je da karijera Dejvida Bekama neće još dugo trajati.

"On je talentovan fudbaler, voli ovu igru. Iako ima 34 godine, zahvaljujući atletskoj građi može još koju godinu da bude u igračkim vodama, ali ne predugo. Mislim da će kao fudbaler, svoj maksimum davati još tri ili četiri godine, najduže".

Nekadašnji igrač engleskog šampiona Dejvid Bekam dočekaće bivšeg menadžera Aleksa Fergusona i nekoliko igrača sa kojima je zajedno igrao i osvajao trofeje tokom boravka na "Old trafordu", Rajana Gigsa, Pola Skolsa i Garija Nevila.

 

Fudbaleri Milana u dobroj atmosferi dočekuju zvanične vicešampione Evrope, pošto su u poslednjem kolu Serije A na svom terenu pobedili Udineze 3:2. Trenera Leonarda posebno raduje igra napadača Klasa Jan Huntelara koji je postigao dva gola. Uz povratak na teren i Alesandra Pata, Milan ima nekoliko opcija u napadu. Sa druge strane, problem bi mogla da predstavlja odbrana jer još uvek nije poznato da li će Tijago Silva biti spreman za meč.

 

Junajted dolazi u Italiju posle nekoliko dana odmora u šampionatu, jer su za vikend igrani mečevi FA kupa. Menadžer Aleks Ferguson ne može da računa na Nemanju Vidića koji nije ni doputovao u Milano, tako da će ga zameniti Džoni Evans ili Ves Braun. Glavni adut "crvenih đavola" svakako je Vejn Runi koji ove sezone igra u životnoj formi.

 

Poslednji put Milan i Mančester junajted sastali su se u polufinalu Lige šampiona u sezoni 2006/07. "Roso-neri" su bili uspešniji (2:3, 3:0), kasnije došavši i do titule prvaka Evrope.

 

U drugom meč Lion dočekuje najskuplji tim sveta Real Madrid. Francuzi igraju loše u domaćem šampionatu, i odavno su ispali iz trke za titulu. Ipak, pobeda nad Lansom (1:0) vratila im je samopouzdanje pred nastavak borbe za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

 

"Znamo da je Real jedan od tri najbolja kluba na svetu. Mi ih se ne plašimo, jer smo svesni svojih kvaliteta. Mnoge velike ekipe su padale na našem stadionu", rekao je defanzivac domaćih Kris.

 

Svakako da će u centru pažnje svih na "Žerlanu" biti napadač Reala Karim Benzema koji je letos otišao u Madrid upravo iz Liona. Osim njega, trener Manuel Pelegrini na raspolaganju ima ostale ubojite igrače, Kristijana Ronalda, Kaku i Gonzala Iguaina.

 

Benzema kaže da se pre žreba šalio kako bi voleo da dobije Lion za protivnika, ali da je bio istinski šokiran kada je stvarno video parove.

 

"Biće ti krajnje uvrnuta situacija za mene. Dao sam tolike golove za Lion, toliko puta se radovao u njegovom dresu. Odrastao sam ovde, ovde su mi svi prijatelji i rodbina i svi oni će biti na utakmici. Zaista neverovatna priča, ali sam u suštini srećan što ću ponovo igrati na ‘Žerlanu", rekao je francuski reprezentativac.

 

Lion i Real sastali su se dva puta u grupnoj fazi Lige šampiona, u sezonama 2005/06. i 2006/07. Lion je tada oba puta slavio kod kuće, dok su u Madridu oba meča završena nerešenim rezultatom.

 

Utorak, 16. februar
Lion – Real Madrid 20,45
Milan – Mančester junajted 20,45

 

Sreda, 17. februar
Bajern – Fiorentina 20,45
Porto – Arsenal 20,45

 

Utorak, 23. februar
Štutgart – Barselona 20,45
Olimpijakos – Bordo 20,45

 

Sreda, 24. februar
CSKA – Sevilja 18,30
Inter – Čelsi 20,45

 

Revanš utakmice na programu su 9. i 10, odnosno 16. i 17. marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here