FLORIAN ROGNER I Ž.TOMIĆ
VEŽBALI POLA GODINE: Ekipa koja je oborila svetski rekord

Poznati austrijski lanac auto servisa Lucky Car, našeg zemljaka Ostoje Matića, ušao je u Ginisovu knjigu svetskih rekorda. Matićevi učenici najbrži su u svetu u menjanju sve četiri gume na putničkom automobilu.

Ekipa Lucky Car-a koju su činili Stefan Kuzmić, Džafar Rasul, Mert Batmaz, Abdula Abdula, Dimitri Lafazanis i Adrian Mandić promenila je sve četiri gume za samo 49,03 sekunde i tako oborila prethodni svetski rekord od 58,43 sekunde. Miodrag Obradović bio je glavni trener tima, a Laura Marković vođa ekipe.

Matić, koji je i sam od šegrta postao osnivač firme, kaže da je njegova vizija, koja je osnova kompanije, da se počinje kao učenik, postane šef filijale i kasnije partner franšize Lucky Car sa sopstvenom radionicom.

– Naš recept za borbu protiv nedostatka radne snage, jeste da obučavamo sopstvene mlade kadrove i omogućavamo im stalno napredovanje u znanju – dodao je Matić.

URUČEN GINISOV SERTIFIKAT: Ostoja Matić (drugi zdesna stoji) sa svojim timom

Mitar Kos, direktor kompanije Lucky Car, podseća da je ova firma pre dve godine kupila veliki austrijski lanac Midas, koji se bavi mehanikom i zamenom guma.

– Obaranje rekorda je organizovano kako bismo prikazali da smo vrhunski i u zameni guma. Tim koji je sastavljen isključivo od naših učenika iz Beča, trenirao je pola godine na ovome – ukazao je on.

Kos je naveo da je prethodni rekord držala ekipa iz Nemačke i da je na ponos Austrije Lucky Car taj rekord oborio i to skoro za deset sekundi.

– Našoj kompaniji mnogo znači što smo sada u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda, što se u njoj nalaze imena naših učenika. Oni su uspeli da uđu u istoriju. Naš cilj je bio da pokažemo da imamo vrhunski tim, odnosno kakvi su tek naši majstori, kada imamo takve učenike – objasnio je Kos.

PUNO POVERENjE U MLADE: Lucky Car svake godine ima učenike

Obrazovan kadar

Mitar Kos ukazuje da Lucky Car mnogo polaže na radnu snagu, njihovo stalno napredovanje i obrazovanje.

– Godinama se borimo protiv nedostatka radne snage u našoj privrednoj grani i svake godine privlačimo učenike u našu firmu – navodi Kos i dodaje da Luckdž Car ima puno poverenje u svoje zaposlene, a tako i učenike koji su sada to poverenje i opravdali na najlepši mogući način.