Najuzbudljivija utakmica u noći između nedelje i ponedeljka odigrana je u Dalasu.

Maveriksi dočekali Trejl Blejzerse, koji su ih savladali rezultatom 121:119.

Do nove pobede nosio ih je stari dobri tandem Dejmian Lilard – Si Džej Mekalum sa 28, odnosno 35 postignutih poena, a Rodni Hud je upisao 20.

U redovima poraženog tima, istakli su se Kristaps Porzingis sa 32 i Luka Dončić sa 29 poena, dok Boban Marjanović nije igrao.

Mavsi su silovito počeli utakmicu, ubacivši čak 40 poena u prvoj četvrtini i delovalo je kao da će upisati laku pobedu nad gostima iz Oregona, koji se nisu predavali, na sreću neutralne publike.

Korak po korak su gradili dramu gostujući košarkaši i u poslednji kvartal se ušlo rezultatom 95:95, pa je Porzingis pogodio svoja slobodna bacanja i usledio je odgovor u vidu trojke Kenta Bejzmora, pa su Blejzersi po prvi put poveli.

Gledali smo pravu rezultatsku klackalicu i veliku dramu, a videli smo i prvi “čelendž”, kada je Teri Stots uložio žalbu na faul dosuđen Dejmianu Lilardu na 8.4 sekunde pre kraja, Stots je bio u pravu i skakalo se za loptu.

Fauliran je bio Bejzmor, pogodio samo jedno bacanje i Dalas za 5.5 sekundi nije uspeo da šokira Portland, pa je upisao prvi poraz u novoj sezoni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here