EPA/Friedemann Vogel

Fudbaleri Reala uspeli su posle produžetaka da eliminišu prvaka Evrope, iako je Čelsi vodio u Madridu sa 3:0. Meč je završen 3:2 za engleski tim što je bilo nedovoljno za prolaz u polufinale. U Minhenu je Viljareal priredio veliko iznenađenje i izbacio Bajern odigravši nerešeno 1:1.

Fudbaleri Viljareala srušiil su još jednog fudbalskog giganta! Posle Juventusa, uspeli su da eliminišu i ekipu Bajerna i plasiraju se u polufinale Lige šampiona.

Pobedili su u prvoj utakmici na svom terenu sa 1:0, a u revanšu na Alijanc Areni kad je izgledao da će meč otići u produžetke uspeli su da izjednače na 1:1 u 88. minutu. Strelac je bio rezervni igrač Čukvueze tek što je ušao u igru.

Prethodno je Levandovski doveo Bavarce u vođstvo.

Viljareal će u polufinalu igrati protiv boljeg iz četvrtfinalnog duela između Benfike i Liverpula. U prvoj utakmici u Lisabonu slavio je engleski tim sa 3:1. Revanš je u sredu na Enfildu.

Čelsi je stigao u Madrid sa dva gola minusa (1:3) i mada su ga mnogi otpisali pre meča na “Santijago Bernabeu”, uspeo je da anulira prednost krljevskog kluba i izbori produžetke. Mogao je i do potpunog preokreta jer je golovima Maunta, Ridigera i Vernera poveo sa 3:0, ali je rezervni napadač domaćeg tima Rodriga uspeo da smanji na 1:3 i izbori produžetke.

Prethodno je Kurtoa sjajno reagovao i sprečio Haverca da dovede Čelsi u vođstvo od 4:0.

U prvom produžetku proradio je Benzema, smanjio je vođstvo Čelsija na 2:3 i omogućio Realu da se uprkos porazu u Madridu plasira u polufinale Lige šampiona. Tamo će igrati protiv gradskog rivala Atletka ili Mančester Sitija. U prvoj utakmici ova dva tima u Engleskoj bilo je 1:0 za Gvardioline Građane. Revanš je u sredu u Madridu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here