Luiz: Sezona bez trofeja za Čelzi je veliki neuspeh

0

David Luiz
 

"Mi smo veliki klub koji želi da osvaja trofeje, a ako to ne uradimo može se reći da nam je sezona propala. Borićemo se do kraja, kako bismo uspeli da trijumfujemo u Premijer ligi, mada znamo da to neće biti lako", rekao je Luiz britanskim medijima, dodajući i pogrdne reči u opsivanju ove sezone, ako klub ostane bez trofeja.

 

Čelzi ove sezone još nije osvojio nijedan trofej. U sredu je eliminisan u polufinalu Lige šampiona od Atletiko Madrida, ukupnim rezultatom 1:3, a nije ni u konkurenciji za osvajanje FA kupa. Fudbaleri Žozea Murinja će ove sezone imati najviše jedan osvojeni trofej, i to ako postanu prvaci Engleske. Oni su dva kola pre kraja šampionata na drugoj poziciji, sa dva boda zaostatka u odnosu na Liverpul koji je lider Premijer lige.

"Mi ne možemo automatski da dođemo do trofeja. Čeka nas uzbudljiv finiš sezone, ali i ako ne osvojimo titulu, moramo prihvatiti činjenicu da je i to deo SPORTa. I mi smo ljudi, pružamo sve od sebe, ali nekada jednostavno ne možete da pobedite", rekao je Luiz.

 

Ekipa Čelzija je poslednji put bila šampion Engleske u sezoni 2009/2010, a prvaci Evrope bili su dve godine kasnije, dok su prošle sezone bili pobedici Lige Evropa.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here