Vesti
Miloš Lujić u vreme kada je tresao mreže u dresu Južnog Melburna

Fudbalska sezona u Viktoriji je završena neslavno, pošto su sva takmičenja prekinuta zbog pandemije i restriktivnih mera. Ali, to nije omelo Bele orlove iz Springvejla da godinu ipak završe u velikom stilu.

Najuspešniji srpski klub iz Melburna počeo je da renovira ekipu za naredni šampionat postavljanjem najčvršćeg mogućeg temelja. Ugovor s Orlovima potpisao je Miloš Lujić, napadač s pedigreom, koji je obeležio proteklu deceniju sjajnim igrama i golovima u ponajboljim klubovima Viktorije.

“Uzbuđeni smo što možemo da objavimo da je Miloš Lujić potpisao ugovor s klubom sa sezonu 2022. Miloš je dobro poznat i mlađim i starijim ljubiteljima fudbala širom Viktorije, a sklapanjem saradnje s Belim orlovima vratio se svojoj kući, posle duge i uspešne karijere u Južnom Melburnu, Nortkotu, Morningtonu i Oukliju”, navodi se na Fejsbuk stranici Springvejla.

Ambiciozna uprava kluba na čelu sa predsednikom Daliborom Šaulom izabrala je proverenog i renomiranog golgetera oko kojeg će graditi tim za narednu sezonu. Miloš Lujić je istinska legenda fudbala u Viktoriji, pošto je četiri godine zaredom bio najbolji strelac Prve Premijer lige (NPL1).

“Zlatnu kopačku” je osvajao 2013. kao igrač Nortkota, a naredne tri sezone briljirajući u dresu Južnog Melburna.

Ove sezone bio je član Morningtona u Prvoj državnoj ligi Viktorije i na 12 mečeva postigao je sedam golova. Pandemija ga je sprečila da uvede klub u NPL3, ali će dogodine igrati upravo u tom rangu, i to u dresu kluba iz kojeg se i vinuo među zvezde lokalnog fudbala.

Orlovi su takođe produžili saradnju s trenerom prvog tima Arturom Kiričijanom, koji je ove godine počeo da gradi tim od nule. U radu će mu dogodine pomagati Darko Đurić, koji je u prekinutoj sezoni vodio mladi tim Springvejla. Saradnja je obnovljena i sa statističarom Masisom Agamaljanom.

On će voditi računa da Kiričijan i Đurić na raspolaganju imaju sve neophodne podatke i informacije, kako o svojoj, tako i o protivničkim ekipama.

Godišnja skupština

U petak 22. oktobra od 19 časova održaće se Godišnja skupština Belih orlova. Zbog aktuelne situacije i lokdauna u Viktoriji, sednica će se održati virtuelno, putem Zoom video konferencije. Na Skupštini će biti podnet godišnji izveštaj i finansijski izveštaj, a razgovaraće se o planovima za narednu sezonu.

Za prijavljivanje na Godišnju skupštinu potrebno je poslati mejl sa punim imenom i prezimenom na adresu secretary@swefc.com.au. Novi članovi uprave se neće birati, jer je prošle godine rukovodstvo na izborima dobilo dvogodišnji mandat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here