MN Press
Luka Jović

Vreme je za novo poglavlje.

Ako bi neki igrač mogao da ponese epitet najboljeg pojedinca junskih utakmica u Ligi nacija koje je reprezentacija Srbije odigrala, to bi, bez ikakve dileme, bio Luka Jović.

No, dok je u dresu sa nacionalnim grbom počeo da podseća na sebe iz perioda kada je rešetao u opremi Ajntrahta iz Frankfurta, situacija u Realu iz Madrida je sasvim drugačija. Gotovo čitavu sezonu Jović je proveo na klupi, za 19 utakmica sakupio je 549 minuta, uz tri asistencije i samo jedan gol.

Priče o njegovom odlasku bile su gotovo svakodnevne, iz dana u dan se moglo čuti da Karlo Ančeloti ne računa na Jovića, neretko nije bio ni na klupi…

A za Jovića mesta u timu nije bilo ni u situacijama kada bi Karim Benzema i Vinisijus bili van sastava, Italijan na klupi Madriđana je navodno izgubio poverenje, pa je utisak da bi i Realu, a posebno Joviću, prijalo da promeni sredinu.

Opcija je nekoliko.

Kao trenutno najozbiljnija, kako je prenela španska “Marka”, je Arsenal. “Tobdžije” već neko vreme imaju problema da pronađu napadača koji bi bio rešenje na duži vremenski period, a nekadašnja mlada nada Crvene zvezde nosi epitet savršene opcije.

Jović ima kvalitet, to nije sporno, a teško da će Real tražiti cifru koju tim iz Londona ne može da plati. U Arsenalu bi bio jedna od najvećih zvezda, igrao bi bez pritiska kakav postoji u Realu… Preduslovi za uspeh postoje.

Druga takođe stiže iz Engleske, ali iz grada udaljenog oko četiri, četiri i po sata vožnje od prestonice Engleske, u vidu Evertona. Klub iz Liverpula je prošle sezone jedva izborio opstanak, Jović je viđen kao nosilac napada.

Navodno, oba tima iz Engleske su i zimus pokušala da Jovića privole u svoje redove, ali je napadač ostao u Španiji. Takođe, ne bi bilo iznenađenje ni ukoliko bi se uključili Lester i Njukasl, dva tima koji su ranije već pokušavali da dođu do reprezentativca Srbije.

Treća opcija je povratak u Nemačku, ali ne u Ajntraht. Odlazak Erlinga Halanda u Mančester siti ostavio je prazninu u napadu Borusije iz Dortmunda, a Jović je viđen kao idealna zamena. Dodatan plus je činjenica da je izuzetno dobro upoznat sa stilom potrebnim za dobre rezultate u Nemačkoj, što je pokazao u Ajntrahtu, sada bi bio u timu koji za cilj ima borbu za titulu, ne plasman u neko evropsko takmičenje.

Iza Jovića je, klupski gledano, sezona za zaborav, iako je u biografiju dodao titulu prvaka Evrope sa Madriđanima (odigrao tri utakmice – sve tri u grupnoj fazi). Međutim, utisak iz Ajntrahta još nije izbledeo, a kvalitetne partije pod selektorskom palicom Dragana Stojkovića vratile su Jovića pod svetlost reflektora. Dodatan plus je to što ima tek 24 godine.

Iako je sigurno da za Jovića itekako ima vremena, ono što je podjednako jasno i važno jeste da naredni izbor kluba bude pravi. Ukoliko ponovo uhvati željeni ritam, Jović će potvrditi stav da je jedan od najboljih napadača Evrope.

Ukoliko, pak, to ne bude slučaj, pred njim će biti u najmanju ruku težak zadatak da karijeru vrati na pravi kolosek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here