EPA/Tatyana Zenkovich
Aleksandar Lukašenko

Minsk će na specijalne račune u beloruskim rubljama plaćati državne dugove zapadnim zemljama uprkos tome što kolektivni Zapada odbija takav način plaćanja, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u razgovoru sa premijerom Romanom Golovčenkom.

– Dug se mora platiti. Mi smo pouzdane platiše, spremni smo da platimo svoje dugove, tim pre što Zapadu ne dugujemo mnogo. Međutim, oni su odbili da prihvate stranu valutu iz Belorusije. Dobro, onda smo im predložili belorusku rublju. Oni su i to odbili. Zato sam dao nalog da se dugovi moraju platiti, ali ćemo u beloruskim rubljama na odvojene račune uplaćivati. Na kraju će prihvatiti da tako plaćamo, a ako ne, pa šta da radimo – rekao je on.

Lukašenko je dodao i da se nada da će se uskoro sastati sa ruskim predsednikom Putinom. Istakao je da će tema sastanka biti analiza dosadašnje saradnje, kao i planovi za narednu godinu.

Predsednici Belorusije i Rusije su se poslednji put sastali 14. oktobra pre početka samita Zajednice nezavisnih država (ZND) u glavnog gradu Kazahstana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here