Tanjug/ AP
Svetlana Tihanovska

Građani Belorusije neće dozvoliti predsedniku Lukašenku da im preti kao ranije i on će morati da ode pre ili kasnije, poručila je Svetlana Tihanovska.

Glavna opoziciona liderka je u intervjuu za Rojters rekla da je imala puno poziva svetskih lidera uključujući zvaničnike Britanije i Nemačke i da je ona od njih tražila samo podršku beloruskoj javnosti i poštovanje suvereniteta zemlje.

Tihanovska je rekla da se oseća bezbedno u susednoj Litvaniji gde trenutno boravi i da ima telohranitelje oko sebe, ali nije želela da govori ništa više o svojoj bezbednosti.

9 COMMENTS

  1. Наравно да ће морати да оде, али ти си већ отишла. Тако да ти је најпаметније да се више не јављаш

  2. Cijenjena gospođa se krajem devedesetih godina fotografisala na Kosovu sa članovima OVK….jučer vidio fotografije na jednom od TV kanala….to su EU demokrate…od bogate Ukrajine napravili državu siromaha i kumovali građanskom ratu u kome je do sada poginulo 15 ooo stanovnika,uglavnom civila…..

  3. Ja stvarno nerazumem ovu Gospđu Tihanovsku kada je u pravu zašto je pobegla u inostranstvo? zašto nije ostala uz svoj narod Belorusije? Kada je demonstriralo 200 Hiljada ljudi u Gradu Minsku mogla je i ona biti uz te demonstrante. Već je nešto opasno zgrešila pa je pobegla misli da je u izbeglištvu ne može joj niko ništa. Budi sigurna i te kako može da te nestane i nestaćete verujmi. Tu u izbeglištvu ma gde bilo i u kojoj državi demokratije i divljeg zapada još je lakše i bolje uništiti negu u svojoj matičnoj državi. U to sam siguran!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here