Tanjug
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stigao je danas u dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nastavlja danas posetu Srbiji zvaničnim razgovorima s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Beloruskom predsedniku biće priređen svečani doček u 10 sati ispred Palate Srbija, posle čega će dvojica predsednika razgovarati u četiri oka, a potom sledi plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije.

Zatim će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Beloruskom trgovinsko-industrijskom komorom i Ambasadom Belorusije u Beogradu organizovaće i poslovni forum sa ciljem razvoja privredne saradnje dve zemlje.

Lukašenko je juče doputovao u Beograd, gde ga je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao predsednik Vučić. Oni su potom položili vence na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Predsednik Vučić sinoć je priredio večeru u čast predsednika Belorusije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime