EPA-EFE
Aleksandar Lukašenko

Pritisak Zapada na Belorusiju će rasti, moguće su nove sankcije i zapadne države računaju na to da će privući države Evroazijskog ekonomskog saveza (EAES) kako bi vršile pritisak na Minsk, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

– SAD i kolektivni Zapad neće od svoje politike odustati, njima je potreban povod za pritisak na bratsku Rusiju i na nas. Mi, države Evroazijskog ekonomskog saveza, smo na različitim nivoima podvrgnute tom pritisku, ali on će još rasti. Imamo informacije da su i u vaša ministarstva spoljnih poslova krenuli ‘posetioci’ zapadnih država, SAD, koji vas nagovaraju da se priključite pritisku na Belorusiju – rekao je beloruski predsednik na samitu EAES koji se održava putem video veze.

On je napomenuo da su zapadne države protiv Minska uvele i peti paket sankcija i da pripremaju i šesti i sedmi paket, kao i da nije jasno koliko će ih još biti. Lukašenko je dodao da je to ekonomski pritisak kako bi se ugušila Belorusija, smenila ne samo vlast nego i državni sistem.

– Vas će gušiti, nagovarati da budete protiv Belorusije kako biste se priključili sankcijama. Imam molbu da se držimo zajedno, jer će pritisak rasti, a Zapad se neće ograničiti pritiskom na Belorusiju i Rusiju – upozorio je predsednik Belorusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here