EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nazvao je Rusiju strateškim partnerom i podvukao da je pomoć Rusije od najvećeg značaja. On je naglasio da dve države „imaju značajnu integraciju“ u ekonomiji, politici i odbrani. Potvrda posebnog odnosa Belorusije i Rusije manifestovala se tokom nedavnih događaja.

Velika integracija

„Aktuelni stav Rusije nije pomoć trenutnoj vladi, već podrška bratske države beloruskom narodu u kontekstu trenutnih i budućih globalnih transformacija“, rekao je predsednik Belorusije na Opštebeloruskom narodnom saboru i dodao da Belorusija i Rusija imaju „izuzetno značajnu integraciju“.

On je naveo da, prema anketama, 70 procenata stanovništva podržava integraciju sa Rusijom, a 30 procenata sa Evropskom unijom. Predsednik je podvukao, da od veze „Belorusija-Rusija“ zavisi da li će u regionu biti mir ili rat.

– Samo ćemo udruživanjem sačuvati stabilnost naših zemalja. Da li će ovde biti mir ili rat zavisi od veze ‘Belorusija-Rusija’ ili ‘Rusija-Belorusija’. Sve će zavisiti od našeg jedinstva sa Rusijom – izjavio je Lukašenko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here