Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Belorusi podržavaju ”svoju rusku braću”, kao i da pamte da su Ukrajinci napustili domove i da im je potrebna pomoć.

– Ne samo da pomažemo našoj ruskoj braći, što nikad nisam krio, već se iz moje posete ruskim vojnicima može videti da mi našu braću podržavamo – rekao je Lukašenko i dodao da je ”oko 10.000 ljudi koji su trajno napustili dom bežeći od rata pronašlo skrovište u našoj zemlji tokom prošle godine”, prenosi TAS S.

Lukašenko je rekao da će učiniti sve da Belorusi žive u miru i da, kako je rekao, provode dane u toplom, okruženi porodicom, i da budu svesni veoma vredne stvari koja se zove mir. Kako prenosi Sputnjik, on je rekao da je sukob u Ukrajini ”užasna pojava”.

– Ko bi rekao da ćemo se mi, Sloveni, jednog dana boriti jedni protiv drugih. Moraju se preduzeti koraci da se unište tačke konfrontacije u našem društvu – zaključio je Lukašenko.

1 COMMENT

  1. Ja lično podržavam Rusiju u širem kontekstu u odnosu na nesretni rat u Ukrajini ali isto tako želim da svaki Ukrajinac u Srbiji bude tretiran isto kao i Rus. Želim da se ovaj rat što pre završi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here