EPA/Andrei Stasevich
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da u Belorusiji neće biti mobilizacije. On je tvrdnje opozicionih struktura da će posle Rusije uslediti mobilizacija i u Belorusiji nazvao lažima.

– To je mobilizacija u Rusiji. To što pokušavaju da na nas prebace da će tako biti i ovde… a šta ako ne bude? Vas, koji širite propagandu (državne medije), bi zbog toga samleli. A njima ništa neće biti. Potrebno im je da stvore napetu situaciju. Da se uhvate za nešto. Neće biti nikakve mobilizacije. To je laž – istakao je Lukašenko.

Prethodno je i državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič izjavio da neće biti potrebe za mobilizacijom jer je Belorusija spremna da se odupre snagama koje su predviđene za mirnodopsko vreme.

Podsetimo, ukazom ruskog predsednika od 21. septembra objavljena je delimična mobilizacija u Rusiji. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, biće pozvano ukupno 300.000 rezervista, što je nešto više od jedan odsto ukupnih mobilizacionih rezervi Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here