EPA/Tatyana Zenkovich
Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko uputio je pismo podrške srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku u borbi protiv epidemije virusa korona i obavestio ga o stanju u svojoj zemlji.

– Upućujem iskrenu podršku i solidarnost Vama i Vašem narodu. Uveren sam da će efikasne mere, koje su preduzete u Vašoj zemlje protiv širenja virusa Kovid-19, uspeti – istakao je Lukašenko u pismu Dodiku.

Kako prenosi RTRS, Lukašenko je naveo da su se danas sve države sveta ujedinile u borbi protiv ovog virusa, i po pitanju zdravstvene i životne zaštite svojih građana.

– Belorusija nije izuzetak. Aktivno sarađujemo sa međunarodnom medicinskom zajednicom i otvoreno razmenjujemo iskustva i dostignuća. Takođe, naša zemlja se obratila i za pomoć partnerima i organizacijama, te uspostavila privremena ograničenja za izvoz proizvoda medicinske namene – naveo je Lukašenko.

On je izrazio uverenje da će zajedničkim naporima uspešno biti prevaziđene sve teškoće kako bi se vratili uobičajenom životu, prenela je RTRS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here