Lukić: Liga šampiona nije prioritet

0

Poslednji dani priprema Crvene zvezde u Antaliji protiču u znaku dobrog rada, ali i pobeda na prijateljskim mečevima. Sve to pod budnim nadzorom šefa struke Vladimira Petrovića, sportskog direktora Ivana Adžića i naravno predsednika Vladana Lukića.

 

Na pomen Lige šampiona i činjenice da bi prihod od igranja u najjačem takmičenju rešio Zvezdine finansijske probleme Lukić je rekao da u fudbalu može sve da se desi.

 

"Liga šamiona za nas nije prioritet, ali nije ni nemoguća, u ovom trenutku. Sada je prioritet napraviti sistem, raditi dan po dan, utakmicu po utakmicu. Raditi na pravi način, a takvi uspesi onda dolaze sami po sebi“, kaže Lukić za klubski sajt.

 

Predsednik Lukić je sumirao svoje navijačke utiske i preneo ih milionima Zvezdaša.
"Pre svega moram da kažem da Crvena zvezda na proleće neće biti drugačija od one jesenas. Nismo odustali od našeg sistema rada korak po korak i meč po meč. Napravili smo žestoku konkurenciju u ovom prelaznom roku i to se vidi na svakom treningu i meču. Neka vas ne zbunjuje što neki igrači nisu na očekivanom ili željenom nivou, mislim na novajlije, jer teret Zvezdinog dresa je veliki. Zadovoljan sam "slikom" koju sam video ovde u Antaliji“, kaže Lukić.

 

’Džajić je deo kluba’

"Mi, Zvezdaši, smo vaspitani da poštujemo svoje legende. Dragan Džajić je jedan od velikana našeg kluba i to nikada nećemo kriti i on je zauvek deo svog kluba. Na odluke suda i istražnih organa nikako ne utičemo. Neka svako radi svoj posao", kaže Lukić.

Lukić se osvrnuo i na urađeno u ovom prelaznom roku, komentarišući Zvezdino finansijsko stanje.

 

"Činjenica je da nismo prodali nijednog igrača i to je odlično sa fudbalske strane. Ujedno uspeli smo da zbog toga ne upadnemo u problem, uspeli smo da makar ove zime ne zavisimo samo od transfera kad su finansije u pitanju, i to jeste naš cilj. Zvezdin igrač ima cenu i kad nema cene nema ni posla ili prodaje. Sada mogu da kažem da do kraja proleća nećemo imati problema".

 

Lukić nije želeo da kroz brojke govori o dugu kluba, ali na tu temu je istakao da "nekada tokom sezone uspevaš da smanjiš dug nekada samo uspevaš da ga držiš na istom nivou".

"Dug nikako ne sme da naraste i nije, a na njegovom smanjenju ćemo nastaviti da radimo", rekao je Lukić.

 

Poraz Zvezde pred povratak u Beograd

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od poljskog Leha iz Poznanja sa 3:1 (2:0) u poslednjoj utakmici na pripremama u Turskoj. Poljaci su posle 45 minuta vodili sa 2:0 golovima Arboleda i Pečka, da bi Levandonski u 60. minutu povisio na 3:0. U 70. minutu Aleksandar Jevtić postigao je počasni gol za "crveno-bele", drugi uzastopni nakon što je juče bio strelac jedinog pogotka protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Odmah po završetku meča fudbaleri i stručni štab krenuće za Beograd i njihov povratak u prestonicu Srbije očekuje se večeras.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here