Lukić poveo Torino ka prvoj pobedi protiv Juventusa u gostima posle 1995, ali… (VIDEO)

0
twitter.com/TorinoFC_1906
Lukićeva radost sa saigračima posle gola

U gradskom derbiju, u uvodnoj utakmici 35. kola italijanskog prvenstva, naš igrač dao gol u 17. minutu, a konačnih 1:1 postavio Kristijano Ronaldo u 84.

Saša Lukić je u 17. minutu oteo loptu neodlučnom Juventusovom igraču Bosancu Miralemu Pjaniću i efektno je savladao Poljaka Vojćeka Ščensnog. Njemu je to bio prvi pogodak posle odlaska iz našeg fudbala. U Torino je došao iz Partizana u leto 2016. U prošloj sezoni bio je pozajmljen Levanteu.

U 68. minutu je dobio žuti karton pošto je nesmotreno udario po licu Juventusovog beka Portugalca Kansela, a četiri minuta kasnije je zamenjen.

Malo je nedostajalo Torinu da odnese prvu pobedu u gostima protiv Stare dame posle 1995, kada je, u Seriji A, slavio s 2:1. U 84. minutu portugalski as Kristijano Ronaldo je izjednačio. On je bio strelac jedinog pogotka u gradskom derbiju u prvom delu sezone. S 21 golom poravnao se na drugom mestu liste strelaca s Atalantinim napadačem Kolumbijcem Duvanom Zapatom i Milanovim golgeterom Poljakom Kšištofom Pjontekom. Vodi Sampdorijin veteran Fabio Kvaljarela s 23.

Juventus je već obezbedio osmu uzastopnu titulu prvaka. Torino je i dalje u igri za evropsku kartu, prvu u poslednjih pet godina.

Meč je igran večeras, a ne u subotu jer je sutra 70 godina od Torinove tragedije u avionskoj nesreći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here