Lukin ubica robijao u Nemačkoj

0

Marko Milićev, osumnjičen da je automobilom ubio Luku Jovanovića
 

Srpski pravosudni organi će preko Interpola zatražiti od Turske da bude uhapšen i izručen, izjavio je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je dodao da je Milićev odranije poznat srpskim pravosudnim organima, a da je u nemačkom gradu Štutgartu bio u zatvoru zbog presude od dve godine i dva meseca zatvora.

 

Odali ga konobari

Zaposleni na beogradskim splavovima otkrili su policiji identitet Milićeva.
– On je redovno dolazio na splav Lasta, tamo ga znaju. I konobari još nekih splavova ga poznaju, pa su policajcima ispričali da on vozi mini moris. Pronašli smo njegovo društvo i saslušanjem došli do saputnika u mini morisu. Otkriveni su i njegovi saučesnici koji su ga jutro posle tragedije na Brankovom mostu odvezli do stana u kome se u prvi mah skrivao – nezvanično saznaju "Vesti" u policiji.

– Istraga je spovedena detaljno, imamo dosta podataka vezano za njegovo kretanje i kretanje drugih okrivljenih, koji nedvosmisleno ukazuju da je Milićev počinilac krivičnog dela. On je koristeći svoj pasoš pobegao u Tursku i tražićemo njegovo izručenje. Privedeni su saučesnici: Bratislav Vesović, Nikola Lepen, Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Saša Janković i Dana Manevski. Oni su osumnjičeni da pomaganje Milićevu u prikrivanju zločina i bekstva iz zemlje – objasnio je Stefanović.

On je dodao da je Milićev 25. jula sa društvom bio na splavu Lasta, u starom delu Beograda. Preko Brankovog mosta uputili su se na Novi Beograd i splav Fristajler. Na mostu je Milićev autom udario Jovanovića i bez zaustavljanja, kako bi mu pružio pomoć, nastavio put. Preko Starog železničkog mosta vratio se u stari deo Beograda i onda sporednim ulicama u kojima nema kamera za nadzor odvezao do Trošarine.

– Milićev je onda društvu u mini morisu rekao da ne govore ništa o saobraćajnoj nesreći i dao im kontakte advokata kojima treba da se obrate ako bude potrebno. Potom je pozvao taksi kojim su njegovi saučesnici otišli. Njemu preti kazna zatovra od osam godina za smrt Jovanovića i nepružanje pomoći, dok uhapšenim saučesnicima preti kazna zatvora do pet godina – dodaje Stefanović.

Policija je u prvi mah tražila mini moris crvene boje, ali se tek kasnije ispostavilo da je vozilo u stvari braon boje. Za automobilom se još uvek traga.

 

Debeo dosije

Milićev je nekada bio član zvezdarskog klana, izjavio je ministar Stefanović.
– Ranije se prezivao Marković, a zbog krivičnih dela osuđen je u Srbiji i inostranstvu. Zbog pokušaja ubistva 2002. godine osuđen je na tri i po godine zatvora, dok je nešto više od dve godine proveo u zatvoru u Nemačkoj – dodao je Stefanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here