Luković za Vestionline: Murinjove reči u krv urezane

0

facebook.com/Andrija Luković
Debi prva i jedina želja: Andrija Luković
 

"Lepo je setiti se tih trenutaka, definitivno najlepših u karijeri. Međutim, iz dana u dan dolaze novi izazovi, pa i ne razmišljam previše o toj čuvenoj utakmici", počinje priču za Vestionline Andrija Luković.

Tiraži prestoničkih medija zbog njih su skakali i dostizali velike cifre, a danas ih se retko ko seti. Kao da su u zemlju propali…

"Ne smeta mi što smo pomalo zaboravljeni. To je mlada reprezentacija, pa je i logično da povećano interesovanje traje dva-tri meseca".

Mnogo stvari vezuje Andriju za finalnu utakmicu protiv Francuza u finalu. Pobedonosni pogodak, podizanje trofeja, ali i predigra i trenutak motivacije pred sam meč. Krenuo je hronološki…

"Znali smo da nam se takva šansa ukazuje sada, pa ko zna kada. Trener Ljubinko Drulović nas je okupio i pokazao konverzaciju sa Žozeom Murinjom sa kojim je sarađivao u Portu. Portugalac mu je napisao: 'Pratim te sve vreme. Želim ti puno sreće u finalu, a momcima poruči samo jedno – finale se ne igra, finale se pobeđuje!'. Kako posle toga da ne stanete na krov Evrope?".

Tačno godinu dana pošto su pokorili Stari kontinent, mladom ofanzivcu stigla je nagrada za sav uloženi trud. Slavni holnadski klub, PSV, bio je zainteresovan za njegove usluge.

"Samo mi je rečeno da se spakujem i da sutra imam let za Ajndhoven. Bio sam malo zbunjen s obzirom da sam u tom trenutku bio na pripremama sa Radom, ali sam u isto vreme i znao da je postojala neka priča sa PSV-om. Znate, nije isto kada se priča i kada se dobije nešto konkretno", rekao je Luković i u istom dahu nastavio:"Bio sam i u Anderlehtu, a kao opcija pominjao se i Groningen. Ipak, u tom momentu nije mogao da se pronađe zajednički jezik na relaciji dva kluba i menadžera".

I dalje Luković čeka na debi u "Erediviziji", ali ne krije koliko mu znači rad sa legendarnim Filipom Kokuom.

"Njegov način rada mi odgovara. Prosto, milina je raditi sa njim".

Pored Andrije, u mladom timu PSV-a su i dva Crnogorca – Anđelo Rudović i Aleksandar Boljević.

"Ma, to su sve 'naši'. Šalim se, naravno. Imao sam tu sreću što imam nekoga sa kim mogu lako da se sporazumem. Sa njima i provodim najviše vremena. Odemo na karting, to nam je kao izduvni ventil, a gotovo svakodnevno igramo 'PES'. Tada se neretko ozbiljno zakuva situacija u stanu, dođe i do fizičkog obračuna", priča kroz smeh nekadašnji prvotimac Rada.

Pitali smo Lukovića i da li su boje (crvena i bela) holandskog giganta bile jedan od presudnih faktora za "paraf" na trogodišnji ugovor…

"Znam na šta ciljate. Nećete me isprovocirati…"

"Kežman" u centru Ajndhovena

Lična arhiva

Poznato je da je Mateja Kežman učinio dosta za PSV. Međutim, prema rečima Lukovića, ne priča se toliko o njemu, ali daleko od toga da su ga zaboravili. Odmah nam je prosledio sliku iz Ajndhovena…

"Nisam čuo da se priča o njemu, ali sam video interesantan detalj u gradu. Evo, pogledajte (pokazuje sliku). Znači, nisu ga zaboravili.

Bez dileme, Aleksandar Mitrović najviše je do sada pokazao od zlatne litvanske generacije. Često je na udaru medija zbog razno-raznih ispada – načina proslave gola, prepucavanja sa protivnicima, kilaže…

"Iz dana u dan pokazuje da razume fudbal i opravdava epitet najboljeg iz naše 'ekspedicije'. Ima on svoje 'bubice', ali je sjajan dečko, verujte mi".

Najinteresantniji trenutak u Holandiji je…

"Trijumf protiv Fejnorda 4:3. Dva puta smo gubili, ali na kraju postigli gol u nadoknadi za pobedu. Bila je to luda utakmica, nezaboravna!".

Lična arhiva
Naš novinar u društvu Andrije Lukovića
 

Toplija destinacija u većini slučajeva je san svakog mladog fudbalera. Prijatelj popularnog Lukeca, koji se našao sa nama u društvu, u tom trenutku je uperio prstom na Barseloninu majicu.

"Ne, ne… Ja sam više za Bundes ili Premijer ligu. Više timova se bori za titulu, pa samim tim i psiha funkcioniše drugačije", dodaje Luković.

Uz novogodišnje praznike idu i želje, a Andrija otkriva koje su njegove.

"Sebi želim što brži debi, a vama da nastavite sa dobrim radom, tačnije, tamo gde ste stali", zaključio je Luković razgovor za naš portal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here