MN Press
Dragan Stojković Piksi

“Respektujem puno ekipu Luksemburga, šest bodova nisu slučajnost, vrlo su nezgodni, analizirali smo ih, ekipa su koja može da napravi problem, ali od nas zavisi”, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči utakmice protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Stojković je rekao da će ekipa najozbiljnije shvatiti utakmicu i da nema dilemu da će igrači dati maksimum.

– Rekao sam više puta da će ovo biti jedan od najtežih mečeva i stojim pri tome. To je više poruka za moje igrače, nego za mene. Ovo su tzv. unapred dobijene utakmice i najteže su, jer da bi se pobedilo morate da budete na vrhunskom nivou. Smatram da nas čeka teška utakmica, ali verujem da možemo da prebrodimo taj problem – istakao je Stojković.

On je dodao da zna startnih 11, ali nije hteo da otkrije da li je među njima i Filip Ðuričić, nakon sjajne partije u Debrecinu protiv Katara.

– Od juče znam startnih 11, znam ko će igrati, nemam dileme. Mi smo tim, moramo da gajimo kolektivni duh, nebitno ko je starter, ko će ući, ko će ostati na klupi. Igrači to razumeju i to me raduje. Nebitno je da li će neko početi ili ući, važno je da Srbija igra lep fudbal koji će doneti rezultat.

Selektor je dodao da koliko god navijača dođe na stadion “Rajko Mitić” mogu da očekuju poštovanje i respekt.

– Igraćemo za njih i borićemo se za njih. Naše je da ćutimo i puno radimo, da se borimo, jer jednostavno, to je formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako reprezentacija može da pridobije ogromnu podršku koja je jako bitna – zaključio je Stojković.

Utakmica A grupe kvalifikacija za Mundijal u Katar između Srbije i Luksemburga igra se u subotu od 18 sati na stadionu “Rajko Mitić”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here