Austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović dogovorio je saradnju sa Crvenom zvezdom i očekuje se da od januara zvanično obuče crveno-beli dres kao jedan od najzvučnijih igrača na Marakani u poslednjoj deceniji. 

Razloga za to je mnogo jer je dvadesetdevetogodišnji Dragović već skupio 84 nastupa za austrijsku A selekciju, a prošao je i sve mlađe uzraste te zemlje. Čitava fudbalska priča momka rodom iz Grocke počela je u Austriji iz Beča, da bi 2011. godine prešao u Bazel sa kojim je bio šampion Švajcarske tri puta u nizu.

U tom naletu proglašen je i za najboljeg defanzivca prvenstva što ga je preporučilo tada veoma dobro koncipiranoj ekipi Dinama iz Kijeva. Tada je bilo jasno da će i Ukrajina biti samo privremena stanica za perspektivnog odbranbenog igrača koji se 2016. godine obreo u Bajeru iz Leverkuzena i do danas je zvanično fudbaler tog kluba uz period pozajmice Lesteru.

Koliko je Dragović zaista vezan za Srbiju govori činjenica da veoma često posećuje rodnu Grocku, te da mu rodbina još živi u toj beogradskoj opštini. Učestalije ih je posećivao u mlađim danima kada je igrao za klubove iz Austrije i Švajcarske, ali i sada neretko dođe u posetu.

Kako i sam naglašava, od najstarijih u svojoj familiji je naučio da voli Zvezdu.

– Sanjao sam još kada sam imao šest ili sedam godina da zaigram za Crvenu zvezdu. To mi je oduvek želja i nadam se da ću jednoga dana to ostvariti. Sve to je zbog dede koji je bio veliki zvezdaš. Crvena zvezda je klub koji mi je u srcu. Vaspitan sam tako i saživeo sam se sa tim klubom. U mojoj familiji svi navijaju za Zvezdu koja je najveća u Srbiji – poručio je Dragović.

Balkanski mentalitet ga izgleda nikada nije napustio, a i šala na naš način mu nije strana. Tako se 2012. godine nakon osvajanja trofeja u Kupu se našalio sa ministrom odbrane Švajcarske Ulijem Maurerom kojem je nekoliko puta udario ćušku da ovaj ni ne primeti ko je (popularno zuce). Javnost se obrušila na mladog defanzivca i Dragović je morao da se izvini za taj akt.

– Verujem da svi, dole duboko u sebi, smatraju da je to bilo veoma zabavno – rekao je Dragović, ali se nije “oprao” pred medijima te zemlje.

Ipak, nije mnogo emocija uključivao u duele Austrlije sa nekom balkanskom zemljom, pa ga je novinar uoči utakmice sa Bosnom i Hercegovinom pitao da li očekuje neprijateljsku atmosferu aludirajući na to da je Srbin.

– Ovo je za mene utakmica kao i svaka druga, samo što ću dobro razumeti šta protivnici pričaju na terenu – nije želeo da se ističe zapaljivim izjavama Dragović.

Ipak, ostao je upečatljiv momenat sa te utakmice kada je ušao u klinč sa Muhamedom Bešićem i Edinom Džekom, koji ga je u tom duelu i hvatao za vrat, ali je Dragović ostao smiren i nije odreagovao na fizički kontakt i napad kapitena Bosne i Hercegovine.

Za 29 rođendan, Dragović je dobio tortu sa grbom Crvene zvezde i izgleda da mu se ostvarila rođendanska želja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Dragovic (@dragovic6)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here