PKS

Najveća domaća tekstilna kompanija „Luss Textile“ iz Raške će u 2023. godini na teritoriji grada Kruševca izgraditi i otvoriti najsavremeniju fabriku u ovom delu Evrope, a posao će dobiti više od 500 radnika.

U proteklih 15 godina ovo je najveća domaća investicija u tekstilnoj industriji u Srbiji koju će realizovati kompanija iz Raške,a koja je pre nekoliko dana preuzela italijansku fabriku „Gruppo Fiorentino“ iz Vlasotinca gde će zaposliti još 120 tekstilaca.

„Poslovni plan za narednu godinu je otvaranje najsavremenije fabrike u ovom delu Evrope koja će biti otvorena u Rasinskom okrugu, na teritoriji grada Kruševca. U okviru ove investicije plan je da zaposlimo preko 500 radnika od otvaranja fabrike“, kaže Sava Mitrović, vlasnik kompanije Luss Textile“ koja u Raški zapošljava 350 radnika.

Za kratak vremenski period srpska kompanija je postala strateški dobavljač i partner najvećim svetskim modnim brendovima, učestvuje u procesu dualnog obrazovanja i zapošljavaju radnike i sa Kosova i Metohije, ukazuju iz Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Srbije.

Prema zvaničnim podacima u tekstilnoj industriji u Srbiji je zaposleno gotovo 61.000 radnika što čini 2,7 odsto ukupne zaposlenosti u Srbiji. U prošloj godini promet odevnih proizvoda na malo nadmašio je milijardu evra što je za 12 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here