Ma široko: Nikolić u Njujork poveo svoju Dragicu i 14 pratilaca

0

Srpska delegacija sada ima ukupno 24 člana, među kojima su predsednikova supruga Dragica i devetoro iz Ministarstva spoljnih poslova. Međutim, ni tu nije kraj.

 

I prethodnici Tomislava Nikolića nisu bili bolji – vodili su na GS UN 10-15 ljudi
 

Kako Blic saznaje, predsednikovoj grupi tek treba da se pridruži još nekoliko članova Fondacije "Dragica Nikolić". Među njima je i predsednica fonda Violeta Karić. Juče nije bilo moguće dobiti informaciju o čijem trošku članovi Fondacije "Dragica Nikolić" putuju u Ameriku, kao ni ko plaća boravak predsednikovoj supruzi, kojoj ovo nije prvi put da je u državnoj delegaciji.

 

Blic je pokušao da dobije zvanične podatke iz Predsedništva o tome ko je sve u Nikolićevoj delegaciji.

– Iz kabineta predsednika otputovali su Ivan Mrkić i Stanislava Pak, savetnici predsednika Republike – bio je prvi odgovor koji smo dobili.

 

Potom su novinari iznova postavili pitanje – ko je sve na spisku pored članova Nikolićevog kabineta i dobili su ovaj odgovor:

 

– Dostavili smo vam tačan spisak članova delegacije iz kabineta predsednika Republike, za detaljnije informacije i sastav delegacije Vlade Republike Srbije molimo da se obratite Kancelariji za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije – kažu u Predsedništvu.

 

Novinari su nastavili da insistiraju na pitanju ko je sve iz Predsedništva otputovao i tada su dobili nešto širi odgovor, ali ne i precizan spisak.

 

– Osim članova kabineta, u SAD su upućeni i radnici Generalnog sekretarijata predsednika radi protokolarnih poslova i radnici službe obezbeđenja, rekli su u Predsedništvu.

 

Sa manjom delegacijom u Njujorku na zasedanju GS UN boravi i šef diplomatije Ivica Dačić. Obe delegacije su isprva do Frankfurta otputovale takozvanim specijalom, odnosno vladinim avionom. Međutim, u različito vreme – Dačić u nedelju, Nikolić juče. To nameće pitanje da li predsednik nije želeo da putuje s ministrom s kojim je u poslednje vreme razmenjivao varnice ili je put odložio zbog TV gostovanja.

 

Dve činjenice su tu: u vladin avion teško staju 24 putnika, a na pitanje zašto nisu putovali zajedno, predsednik i ministar su nam dali različite odgovore. Tako iz predsednikovog kabineta kažu:

 

– Delegacija ministra spoljnih poslova otputovala je dan ranije zbog pripreme i pomoći oko organizacije.

 

Međutim, Dačić za Blic kaže da on drži govor u Njujorku već po dolasku (ponedeljak), a predsednik dan posle.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here