Milan Mačvan jedan je od iskusnijih u našoj košarkaškoj reprezentaciji, ovogodišnje pripreme za njega su veoma bitne jer se posle duge pauze zbog povrede kolena konačno vratio na parket.

Iskusni krilni centar posle dve sezone provedene u minhenskom Bajernu odlazi u Japan, u pitanju je šampionska ekipa te zemlje Alvark Tokio, koju sa klupe predvodi Luka Pavičević.

Kako ste se odlučili na odlazak u Japan, mnogi su očekivali Vaš povratak u Partizan ili prelazak u neki drugi evropski klub?

– Partizan se mnogo kasno javio… Tada sam već imao dogovor sa Japancima, ali i da su ranije zvali opet bi prednost imali neki drugi klubovi sa kojima sam već bio u pregovorima – rekao je Mačvan pa nastavio:

– Odlučio sam se za Japan jer mi treba nešto novo, želeo sam nešto da promenim posle svega što mi se desilo… Trebao mi je neki novi početak i nadam se da će mi rad sa Lukom i ta nova sredina pomoći da se vratim na nivo na kojem želim da budem – naglasio je Milan Mačvan, kapiten našeg tima na poslednjem Evrobasketu 2017. godine u Turskoj.

Očekivanja uoči Svetskog prvenstva:

– Imamo ambiciju da osvojimo neku od medalja i to sigurno neće biti lako. Moramo da se potrudimo oko stvaranja hemije ali da to ne bude samo fraza nego da svi zaista damo sve od sebe i da budemo u funkciji tima i da odemo na Svetsko prvenstvo 100% zdravi i spremni za ciljeve koje smo zacrtali – zaključio je novi igrač japanskog šampiona.

Pogledajte izjavu Milana Mačvana (od 0:46)…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here