Foto: MN Press
KK Partizan

Košarkaši Partizana Jam Madar i Rodions Kuruc izjavili su da su crno-beli protiv Krke odigrali odličnu utakmicu.

Partizan je sinoć u petom kolu ABA lige pobedio Krku 92:45 u hali “Aleksandar Nikolić”, a u petom trijumfu na Jadranu najbolju rolu imao je mladi Izraelac sa 23 poena uz odlične procenete šuta, četiri asistencije i dva skoka, što mu je donelo indeks korisnosti 32.

– Još jedna pobeda koju smo morali da ostvarimo. Još jedan dan za timski napredak i važno je da to pokazujemo na terenu. Mislim da smo protiv Krke odradili dobar posao – rekao je Madar posle meča za klupsku televiziju.

Pored odlične igre u napadu, crno-beli su rivalu dozvolili da ubaci samo 45 poena.

– To je nešto čemu pridajemo pažnju na treningu, nešto na čemu radimo. Odradili smo dobar posao. Znali smo šta želimo i dobro smo to sproveli u delo – rekao je on.

Tim Željka Obradovića u sredu očekuje još jedan duel pred domaćim navijačima, kada će u nekadašnjem Pioniru dočekati Turk Telekom u drugom kolu grupne faze Evrokupa.

– Sjajno je bilo u hali. Uzbuđeni smo zbog meča u sredu. Bićemo spremni. Spremićemo se najbolje što možemo i borićemo se – rekao je on.

Krilni košarkaš Partizana Letonac Rodions Kuruc takođe je bio zadovoljan izadnjem tima protiv ekipe iz Novog Mesta.

– Bila je dobra utakmica. Odlično zalaganje ekipe i u napadu i odbrani. Uradili smo sve što je trener od nas tražio. Imali smo sitnih grešaka, kojima ćemo se baviti u ponedeljak. Moramo da nastavimo da rastemo i da budemo svekao bolji tim – rekao je Kuruc.

Kuruc je sa 15 poena, četiri asistencije i tri skoka bio jedan od najzapaženijih u timu Željka Obradovića.

– Lepo je vratiti se, dobiti minute, vratiti se u ritam i pogoditi neke šuteve. Pokušavam da budem bolji u svakoj utakmici. Protiv Krke je bila laka, ali sledeća će biti teža. Moramo da zadržimo fokus i da iskoristimo sve ono na čemu radimo na treninzima – rekao je on i osvrnuo sa na meč sa Turk Telekomom u Evrokupu.

– Biće dobra utakmica, pravi izazov za nas da vidimo gde smo kao tim. Igraćemo protiv dobrog rivala, moramo da se pripremimo što je moguće bolje – zaključio je Kuruc.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here