“Mađarska da ostane Mađarska, ne želimo strance”

0

Fonet
Viktor Orban ne želi drugačije kulture u Mađarskoj
 

– Ekonomska imigracija je loša stvar za Evropu, jer je izvor problema i opasnosti po narode Evrope i zbog toga mora da bude zaustavljena – rekao je Orban, koji je u nedelju učestvovao na velikom skupu solidarnosti u Parizu posle terorističkih napada u kojima je ubijeno 17, a ranjeno više od 20 ljudi.

Orban, koji se ranije zalagao za ograničenu imigraciju, rekao je da je to stav Mađarske koja ne želi da bude destinacija za strance i da bi izuzetak predstavljali oni koji podnesu zahtev za azil.

– Sve dok sam ja premijer, Mađarska neće biti destinacija za strance. Ne želimo da među nama vidimo značajne manjine s različtim kulturnim karakteristikama. Želimo da Mađarska ostane Mađarska – rekao je Orban i dodao da Evropska unija (EU) treba na "odlučan način" da odgovori na prošlonedeljne napade.

Prema zvaničnim podacima iz te zemlje, najmanje 30.000 stranaca iz Azije i 5.000 iz Afrike registrovano je prošle godine u Mađarskoj. Romi predstavljaju najbrojniju nacionalnu manjinu i čine sedam do osam odsto mađarskog stanovništva od ukupno 10 miliona. Oko 350.000 Mađara živi i radi u inostranstvu, većinom u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Austriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here