Tanjug/AP
Granični prelaz Reske

Pripadnik mađarske službe obezbeđenja ispalio je sinoć tri hica upozorenja nakon što je oko 60 migranata pokušalo da se probije kroz kontrolni punkt na granici sa Srbijom, saopštila je policija.

Niko nije povređen u incidentu, a četiri lica su uhapšena, saopštila je portparol Silvija Sabo.

Policija je objavila da je grupa pokušala da uđe u EU na graničnom prelazu Reske (Horgoš) oko 5.30 časova, zbog čega je pripadnik službe obezbeđenja pucao. Granični prelaz je trenutno zatvoren.

Na ovom graničnom prelazu dogodili su se veliki nemiri tokom vrhunca migrantske krize 2015. godine, kada se policija sukobila sa stotinama ljudi koji su pokušali da se probiju na teritoriju EU. Premijer Viktor Orban posle toga je naredio da se podigne čelična ograda duž mađarske granice, da bi se sprečili dolasci.

Priliv migranata počeo je ponovo da raste krajem prošle godine, a trenutno svake nedelje granicu pokuša da pređe po nekoliko stotina ljudi. Većina iz grupe koja je to sinoć pokušala nije uspela, a četiri osobe koje su ušle u Mađarsku su presretnute, saopštila je policija i dodala da je prelaz zatvoren.

Röszkei áttörési kísérlet

Felvétel arról, ahogy a migránsok egy nagyobb csoportja megpróbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél. #hirtv

Gepostet von Hír TV am Dienstag, 28. Januar 2020

 

2 COMMENTS

  1. alo madarosi saljite ih sve angeli markel u berlin ona je zastitnica emigranata
    u ostalom ti emigranti su dosli u srbiju iz evropske unije i vi kao clanica EU morate da ih primite nazad

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here