Veliki izazov za domaćina 34. evropskog prvenstva u Budimpešti protiv potpunog autsajdera u poslednjem kolu takmičenja po grupama.

Mađari, uvek najveći pretendenti na tron, a pogotovo pred svojom publikom, neće imati tek lakši trening protiv Maltežana u 19 časova. Moraće da zapnu kao da je finale jer je ulog prvo mesto u grupi koje vodi direktno u četvrtfinale, ali ne samo to.

Budući da su Mađarska i Španija među sobom igrale nerešeno (11:11) u drugom kolu, a da je “crvena furija” jutros savladala Tursku s 24:7, domaćin mora da postigne pobedu s najmanje 20 razlike da bi na ukupnu gol-razliku zauzeo prvo mesto. Španci, koji su Maltežane pobedili s 23:7, imaju 58:25 (+33), a Mađari s utakmicom manje 30:16 (+14).

U 20.30 časova četvrorostruki uzastopni šampion Srbija kao potpuni favorit igra s Holandijom. I remi joj je dovoljan za prvo mesto i samo čudom će biti drugačije. Naš tim bi tako u četvrtfinalu dočekao pobednika meča osmine finala između drugoplasiranog iz grupe u kojoj su Mađarska i Španija i trećeplasiranog iz A grupe, a to će biti poraženi iz meča poslednjeg kola Crna Gora – Nemačka.

Mađari, dakle, igraju da potope Maltežane do dna da bi pobegli od Srbije, najvećeg rivala. U tom slučaju njihov susret bi bio moguć samo u finalu, a to bi bila repriza okršaja za tron iz Budimpešte 2014. Naši su na Margit sigetu pobedili s 12:7.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here