pixabay.com
Budimpešta

Šef diplomatije Mađarske Peter Sijarto založio se za brži ulazak Srbije i Zapadnog Balkana u EU.

– Srbiji se mora omogućiti da uđe u EU i pre 2025. godine – poručio je Sijarto.

Peter Sijarto, koji se nalazi na sastanku Saveta EU u Helsinkiju, kaže da se integracije Zapadnog Balkana moraju dogoditi brzo. On je ocenio da su zemlje regiona napravile najbolje što su mogle kako bi ubrzale proces pristupanja.

– Pristupni pregovori sa Srbijom moraju se ubzati, a Srbiji omogućiti da uđe u EU i pre 2025. godine – izjavio je Sijarto.

Pred sutrašnju raspravu o regionalnoj saradnji kojoj će pored ministra EU prisustvovati i šest predstavnika sa Zapadnog Balkana, šef mađarske diplomatije pozvao je svoje EU kolege da prestanu da se “samo šale” zbog uticaja drugih sila na Zapadnom Balknu i pozvao EU da bude ta koja će najbrže reagovati.

– Zašto ne dozvolimo zemljama Zapadnog Balkana da postanu zemlje članice što je brže moguće? – zapitao je Sijarto i zaključio da Mađarska kao bliski sused regiona jasno shvata značaj inegracija Zapadnog Balkana u EU.

1 COMMENT

  1. Pa ja verujem u iskrenost Madjara,hoću reći pre njihovog predsednika Orbana.Ovaj čovek nije poklekao pred lažima,prljavštinom i fašizmom zapada.Hvala Orbane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here