Madrid: Ani lekcija od Halepove

0

 Stigao je umor: Ana Ivanović
 

 

Ana Ivanović nije uspela da za manje od 24 časa ostvari dve pobede na turniru u Madridu (šljaka, nagradni fond 4.236.425 evra, pobednici 698.720, finalistkinji 342.600).

 

Iako je blistala u meču za plasman u četvrtfinale i šesti put u isto toliko dvoboja savladala 25. na svetu, Anastasiju Pavljučenkovu (6:1, 6:2) i tako "osvetila" zemljakinju Jelenu Jelenu Janković, koja je dan ranije poražena od Ruskinje u tri seta, protiv Rumunke Simone Halep se nije mogla prepoznati – 2:6, 2:6.

 

Povela je srpska teniska lepotica protiv trenutno pete igračice planete sa 2:0, servirala za 3:0, počela da pravi početničke greške i izgubila čak sedam gemova za redom. Tek tada se malo trgla, uz pomoć neca uspela da vrati brejk za 1:1 u drugom setu, nažalost ne zadugo. Već u sledećem poenu izgubila je svoj servis sa "nulom" i to je praktično bio kraj koji i ozvaničen posle samo 60 minuta igre! Tako će Halepova na Čehinju Petru Kvitovu, kojoj je najbolja teniserka sveta Serena Vilijams predala meč bez borbe zbog povrede i tako se povukla u četvrtfinalu sa turnira u Madridu. Amerikanku muči leva butina, zbog čega se verovatno neće učestvovati ni na turniru u Rimu naredne nedelje kako bi se spremila za Rolan Garos.

Halepova je sada izjednačila na 2:2 u međusobnim duelima sa Anom, koja je prethodno uspela da je savlada usred Bukurešta na meču Fed kupa.
Drugi polufinalni par činiće Ruskinja Marija Šarapova, koja je nadigrala Kineskinju Na li sa 2:6, 7:6 (7:5), 6:3 i bolja iz okršaja Karolina Garsija – Agnješka Radvanjska.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here