Madrid dobio mural beogradskog umetnika (FOTO)

0

Andrej Žikić – Artez, beogradski vizuelni umetnik već je obojio zidove mnogih gradova, među kojima su Istanbul, Beč, Kairo. Prošle nedelje u okviru umetničkog sajma “Urvanity Art Fair” naslikao je mural u jednoj od ulica u Madridu.

View this post on Instagram

"About this town" mural Calle de Fuencarral 31 Madrid, Spain 2019. Mural tells us the story of Madrid, a place where visitors from all around the globe are welcome to come and enjoy the vivid artistic and cultural content that this city has to offer. Positioned in the very centre of the town, this mural creates a contrast with the pedestrian shopping street in which it is located. Instead of carrying shopping bags, girl depicted on the mural is holding a pile of books important for the history and culture of the city, and a plant with a small birdhouse that is inviting all the "birds" to come and feel like home! Curated by @urvanityart Support by #tuentiurbanart @tuenti.es Model: @useyourillusion4 Big thanks goes to @galoartgallery and all the lovely people who supported me during this project – you made this whole trip unforgettable!! ☺️

A post shared by Artez (@artez_online) on

Elementi na muralu su prepoznatljivi za rad ovog umetnika: nežni ženski lik, sobne biljke, kućica za ptice, knjige, a ovog puta predstavljaju poziv putnicima da dođu u Madrid.

Umetnik kaže da mural koji je naslikao priča o Madridu, mestu gde posetioci iz celog sveta mogu da dođu i uživaju u umetničkim i kulturnim sadržajima.

– Devojka prikazana na muralu drži gomilu knjiga važnih za istoriju i kulturu grada, kao i malu kućicu za ptice koja poziva sve ptice-selice da dolete ovde i osećaju se kao kod kuće – kaže Artez.

Njegov rad je izazvao veliku pažnju prolaznika, lokalnog stanovništva, ali i turista.

– U jednom trenutku sam se okrenuo i dočekale su me ovacije. Oslikavanje je posmatralo više od pedeset ljudi koji su mi aplaudirali – priseća se Artez i dodaje da je kasnije saznao da je i Manuela Karmena, gradonačelnica Madrida, tražila organizatorima festivala da joj pošalju fotografije murala.

Festival “Urvanity Art Fair” predstavio je radove više od devedeset internacionalno afirmisanih umetnika sa cele planete.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here